Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile spanacului pentru sanatate

Naturiste

Beneficiile spanacului pentru sanatate

Spanacul a devenit popular mai ales datorita lui Popeye Marinarul, care atunci cand era lipsit de energie, manca o conserva de spanac ca sa isi recapete fortele. Practic, acest desen animat nu mintea deloc. Spanacul este bogat in fier si minerale, revitalizand complet organismul.

Beneficiile spanacului pentru sanatate

Planta originara din Orient ofera oricarei persoane o cantitate semnificativa de vitamine si minerale. Gustul ciudat al spanacului vine de la fier si mineralele pe care le contine, prima dovada ca aceasta planta comestibila chiar e benefica sanatatii noastre.

1. Spanacul este recomandat in curele de slabire datorita continutului ridicat de fibre (contine cam 20% din doza zilnica necesara). Consumul de salata de spanac ajuta la digestie, previne constipatia si echilibreaza zaharul din sange.

2. Este, de departe, cea mai satioasa planta din cele comestibile. Flavonoidele din spanac opreste setea de mancare nesanatoasa. S-a dovedit in urma unor numeroase studii stiintifice ca spanacul incetineste divizunea celulara in cazul cancerului. Spanacul este recomandat barbatilor pentru prevenirea cancerului de prostata.

3. Daca ai piscaturi de tantari care se transforma in excrescente tot mai agresive ori ai alte umflaturi pe corp, pune pe zona inflamata cateva frunze de spanac. Neoxantina si violaxantina sunt substantele cu rol antiinflamator din aceasta planta.

4. Spanacul lupta nu doar impotriva cancerului, ci si impotriva osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.

5. Luteina este unul din cei mai puternici antioxidanti din spanac. Acest antioxidant protejeaza ochii de aparitia cataractei sau de alte boli degenerative.

6. Spanacul contine 337 de unitati din doza zilnica de vitamina A, deci este un aliat puternic pentru imunitate.

7. Vitamina K din spanac ajuta la absorbtia calciului de catre organism si contribuie la formarea unui sistem nervos sanatos. Spanacul imbunatateste functiile creierului.

8. Spanacul este recomandat femeilor insarcinate deoarece contribuie la dezvoltarea sanatoasa a fatului.

Contraindicatii la consumarea spanacului

Nu au voie sa consume deloc spanac bolanvii de reumatism, persoanele cu probleme la stomac (inflatii intestinale), hepatita sau guta. De asemenea, daca observi ca, la fierbere, frunzele de spanac capata o culoare galbuie, arunca-le! Ele pot deveni toxice pentru organism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top