Connect with us

Revistateo.ro

Azi se sarbatoreste Podromita, Icoana Maicii Domnului de pe Muntele Athos

Stil de viata

Azi se sarbatoreste Podromita, Icoana Maicii Domnului de pe Muntele Athos

Crestin-ortodocsii din Romania sarbatoresc astazi, 12 iulie, Icoana Maicii Domnului sau Podromita. Sarbatoarea este marcata cu cruce neagra in calendarul crestin ortodox. Icoana Maicii Domnului de pe Muntele Athos, denumita si Podromita, este una din icoanele pastrate in Schitul romanesc Podromu si se spune ca daca te rogi la ea iti indeplineste dorintele. Este una din icoanele cu cea mai mare putere facatoare de minuni.

Tot astazi se mai pomenesc si Sfanta Veronica. Sfantul Cuvios Mihail Maleinul, Sfantul Mucenic Serapion cel Nou, Sfintii Mucenici Andrei Stratilatul, Faust si Mina si Sfantul Mucenic Mamant. De ziua icoanei Maicii Domnului nu e bine sa te certi cu nimeni, sa depui eforturi fizice foarte mari, nu e bine, de asemenea, sa ai ganduri necurate, sa poftesti la bunurile altuia. Nu e bine nici sa dai restul pe care il primesti nevoiasilor, caci nu este considerat un gest de milostenie.

Praznuirea ei se face de-a lungul intregii zile. La Schitul Podromu se mai afla si icoana Sfantului Ioan Botezatorul si Icoana Maicii Domnului Aparatoarea de Foc.

Cea mai puternica RUGACIUNE a celui necajit catre MAICA DOMNULUI

Icoana cu Maica Domnului care plânge de 21 de ani

Iata si Acatisul Icoanei Maicii Domnului Podromita:

Troparul Icoanei Maicii Domnului Prodromita, glasul 1:

Nascatoare de Dumnezeu, pururi Fecioara, sfintei si dumnezeiestii tale icoane cu dragoste si cu credinta inchinandu-ne, o sarutam, multumind. Caci printr-insa daruiesti celor credinciosi cu adevarat tamaduiri sufletelor si trupurilor. Pentru aceasta, graim către tine: Slava fecioriei tale, slava milostivirii tale, slava purtarii tale de grija, ceea ce esti una binecuvantata.

Condacul 1

Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii tai. Ci, ca ceea ce ne-ai daruit noua icoana in care chipul tau si al Pruncului tau s-au zugravit prin minune dumnezeiasca, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa-ti cantam tie: Bucura-te, slavita Prodromita a Schitului Prodromu!

Citeste continuarea Acatistului pe doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top