Connect with us

Revistateo.ro

Divers

Astăzi se sărbătorește Ora Pământului 2018

ORA PAMANTULUI 2014. In 2018, evenimentul Earth Hour (Ora Pamantului) se marcheaza la 24 martie, in intervalul 20,30 – 21,30, fiind cea mai mare manifestare voluntara de mediu din istorie. In prezent, evenimentul implica peste 2 miliarde de oameni.

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

ORA PAMANTULUI 2018 De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o ora in constructii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul si Piramidele din Giza.

ORA PAMANTULUI 2018 In San Francisco, primarul Gavin Newsom, medaliatul cu Aur la skate-boarding Brian Boitano, tobosarul Mickey Hart si alte personalitati s-au adunat pentru a vedea luminile stingandu-se, ascultand muzica lui Jason Damato.

In Kuala Lumpur, Malaezia, luminile celor mai inalte turnuri gemene, Petronas Twin Towers, au fost stinse. In Egipt, luminile de pe Sfinx si Marile Piramide ale lui Giza au fost stinse. In Irlanda, astronomii au pus cateva telescoape puternice in Parcul Phoenix din Dublin pentru a permite oamenilor sa vada cerul noptii, care in mod normal era poluat de puternicele becuri ale orasului.

ORA PAMANTULUI 2018 Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din anul 2009, continuand traditia stingerii luminilor in mod simbolic.
Numeroase institutii publice si private din toata tara si-au anuntat participarea la evenimentul Ora Pamantului.

In Bucuresti, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria si sediul Primariei Municipiului Bucuresti se numara printre institutiile si monumentele al caror iluminat festiv va fi intrerupt sambata, 29 martie, in intervalul 20,30 — 21,30, de Ora Pamantului.

ORA PAMANTULUI 2018 Intre evenimentele din Romania, se numara actiuni educative, concursuri, dezbateri publice, activitati culturale si altele.

ORA PAMANTULUI 2018 Miscarea Earth Hour a fost initiata in anul 2007 de World Wide Fund for Nature, cea mai mare organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment in orasul Sydney.

ORA PAMANTULUI 2018 In 2017, peste 7000 de orase din 152 de tari au stins lumina de Earth Hour, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Divers

To Top