Connect with us

Revistateo.ro

AI PETE PE MAINI

Stiri

Ai pete pe mâini? Iată explicaţia!

Multe persoane au pete pe mâini, doar că nu le cunosc adevărata cauză. Terminologia populară, pete hepatice, îi face pe mulţi să se îndrepte spre medicul specialist, de teamă că ar putea avea probleme cu ficatul.

Cu toate acestea, petele pe piele, sau petele de la ficat, sunt de fapt pete pigmentare, formate din cauza expunerii de-a lungul anilor la razele ultraviolete ale soarelui. Mai exact, ele ne dau o veste la fel de tristă şi anume că…îmbătrânim. Numele de pete hepatice este aşadar eronat, căci formaţiunile respective nu au nicio legătură cu bolile organului în cauză.

CITEŞTE ŞI: Cum să îţi faci măşti de faţă naturale

Majoritatea celor care au pete pe maini prezintă formaţiuni mici, de culoare maronie, de tipul unor aluniţe, dar mai deschise la culoare. Multe dintre aceste pete seamănă foarte mult cu forma ficatului, de unde şi numele din popor.

Keratoză seboreică, sau lentigo solar este de fapt denumirea ştiinţifică a acestei afecţiuni ce apare cu trecerea anilor şi nu are nicio legătură cu afecţiunile hepatice. Petele nu apar atunci când ficatul este bolnav şi nici îmbătrânit.

Cu toate acestea, pielea este cea afectată de formaţiunile respective, asta în mare pate din cauza faptului că nu am avut grijă de tenul nostru şi ne-am expus la soare fără vreo măsură de protecţie. Astfel, mai ales după vârsta de 50 de ani, piele începe să se pigmenteze într-un mod inestetic, pierzându-şi din culoarea de bază.

Chiar dacă sunt inestetice, dermatologii spun că nu ar exista motive reale de îngrijorare, petele hepatice fiind mai degrabă un semn al îmbătrânirii, la fel ca albirea părului sau apariţia ridurilor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top