Connect with us

Revistateo.ro

A fost găsit mormântul lui Cervantes

Inedit

A fost găsit mormântul lui Cervantes

A fost găsit mormântul lui Cervantes. Francisco Etxeberria, care ocupă funcţia de director al echipei de cercetători, a anunţat marţi că mormântul scriitorului a fost, în sfârşit, descoperit.

„După analiza tuturor informaţiilor (…) este posibil să considerăm că printre rămăşiţele descoperite pe solul criptei din actuala biserică Trinitariană se află anumite fragmente din scheletul lui Miguel de Cervantes”, a declarat acesta, conform site-ului 20minutes.fr.

CITEŞTE ŞI: Acestea sunt cele mai bune cărţi ale ultimului deceniu

După ce mai mulţi cercetători au analizat o serie de indicii, zeci de documente şi au fost făcute mai multe comparaţii antropologice şi arheologice, aceştia au ajuns la concluzia că mormântul celui care a dat viaţă celebrului personaj Don Quijote s-ar afla într-o criptă a unei biserici din centul capitalei spaniole.

„Suntem convinşi că printre aceste fragmente există şi câte ceva din trupul lui Miguel de Cervantes”, a mai afirmat Francisco Etxeberria.

Se ştie despre Miguel de Cervantes că şi-a petrecut ultima vreme din viaţă într-un cartier vechi al Madridului, numit azi Barrio de las Letras (Cartierul Literelor). Se pare că celebrul scriitor a fost înmormântat acolo în aprilie 1616, însă nu existau date concrete care să arate locaţia exactă a rămăşiţelor acestuia.

Potrivit documentelor care au supravieţuit peste ani, Cervantes ar fi murit pe 22 aprilie 1616, extrem de sărac şi a fost îngropat în ziua imediat următoare.

Miguel de Cervantes s-a născut în Alcala de Henares în anul 1547, un orăşel de lângă Madrid. Cea mai de seamă operă a sa este „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, considerată de altfel şi una dintre cele mai valoroase din întreaga literatură universală.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top