Ingrijirea dintilor
Ce boli grave ascunde respirația urât mirositoare și cum scapi de ea cu un singur ingredient
Respirația urât mirositoare afectează persoane de toate vârstele. Este un simptom frecvent atunci când este vorba despre o ingerare a anumitor alimente, precum și în cazul unei igiene orale precare ori când apare uscăciunea gurii. De asemenea, și anumite boli sunt asociate cu respirația urât mirositoare, cunoscută de către medici drept halitoză.
Respiraţia urât mirositoare apare ca urmare a compuşilor cu sulf eliberaţi de către bacteriile de la nivelul cavităţii bucale, a mirosurilor respiraţiei sau a disfuncţiei glandelor salivare.
Cea mai frecventă cauză a apariției acestei probleme care ajunge să afecteze și viața socială este igiena orală precară. Medicii stomatologi recomandă folosirea pastei de dinți de cel puțin două ori pe zi, precum și a apei de gură.
Citește și: Cum îți albești dinții acasă, în câteva minute! Secretul medicilor stomatologi
De asemenea, ața dentară ajută la îndepărtarea resturilor dintre dinți care pot provoca un miros neplăcut. Și infecțiile gingiilor conduc la halitoză, așa că o vizită la stomatolog de două ori pe an și o pastă de dinți blândă cu gingiile sunt de mare ajutor.
Citește și: Trucul care te scapă de durerea de dinți PE LOC! Nu mai trebuie să iei pastile!
Atunci când o persoană are respirația asemănătoare la miros cu materiile fecale, este un semn că are afecțiuni gastrointestinale de care trebuie să se ocupe cât mai repede. Poate fi vorba despre o obstrucție intestinală care este o problemă foarte gravă. În schimb, când apare respirația cu miros de fructe, poate fi un semn al cetoacidozei diabetice, o afecțiune care pune viața individului în pericol.
Insuficienţa hepatică, în schimb, poate fi indicată de respiraţia cu miros de amoniac. Acestea sunt semnalele pe care le transmite organismul că ceva este în neregulă și că un consult medical este necesar.
Cum afli în câteva minute dacă respirația ta este urât mirositoare
În cazul în care ți se pare că respirația ta are un miros neplăcut, poți încerca un test extrem de simplu. Linge-ți partea din spate a mâinii și așteaptă 10 minute înainte să îți miroși mâna. Mirosul de sulf va indica faptul că ai halitoză.
Ca să scapi ușor de această problemă, iată un remediu la îndemâna tuturor, După fiecare periaj al dinților, iată ce poți încerca acasă.
Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un sfert de pahar de apă, apoi se face o gargară cu acest amestec, la fel cum se face în mod obișnuit cu apa de gură. O altă metodă de a folosi bicarbonatul este să aplici acest amestec pe periuța de dinți și să îți freci limba, obrajii pe interior și dinții timp de 2-3 minute.