Connect with us

Revistateo.ro

utilizari

Inedit

8 utilizari ale sarii care nu ti-ar fi trecut prin cap

Sarea este cel mai folosit condiment din bucatarie, insa are multe alte utilizari la care nu te-ai fi gandit, care nu au legatura cu gastronomia. Pe care le-ai folosit?

Studiile arata ca exista peste 14.000 de utilizari diferite ale sarii. Noi am ales 8 dintre ele, care iti vor face viata mai usoara, pentru ca sunt trucuri utile pentru gospodarie, ecologice si ieftine.

CITESTE SI: Trucuri cu folie de aluminiu: a pus-o peste masa de calcat si rezultatul este WOW!

1. Daca torni apa calda amestecata cu sare in scurgerea chiuvetei de la bucatarie, cureti tevile de grasimi si previi infundarea scurgerii. Foloseste acest truc periodic.

2. Reziduurile arse de pe fierul de calcat se indeparteaza usor, daca pui sare pe o coala de hartie si treci cu fierul incins peste ea.

3. Una dintre cele mai apreciate utilizari ale sarii este pentru a indeparta petele de transpiratie de pe haine. Ai nevoie de o solutie formata din patru linguri de sare si un litru de apa fierbinte, in care inmoi un prosop cu care stergi zonele patate.

4. Ca sa tina florile mai mult, adauga in vaza cu apa un praf de sare.

5. Daca te inteapa o albina tine minte sa umezesti locul si sa-l acoperi cu sare, pentru a reduce durerea.

6. Dupa ce cumperi o matura, tine-o putin intr-o solutie de apa calda cu sare. Ii vei prelungi durata de viata.

7. Scrub pentru intregul corp. Una dintre cele mai cunoscute utilizari ale sarii este cea de exfoliant: doar masezi corpul si tenul cu sare si indepartezi celulele moarte.

CITESTE SI: Exfoliant cu sare și dovleac

8. Petele de mucegai sau rugina de pe haine se indeparteaza usor, daca le inmoi intr-un amestec de sare si zeama de lamaie, le lasi la soare, apoi le clatesti.

Sursa foto: wordpress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top