Connect with us

Revistateo.ro

In perioda fertila, fiecare femeie are menstruatie. De la varsta adolescentei si pana la instalarea menopauzei, in jurul varstei de 45-50 de ani, fiecare femeie trece lunar prin acest proces. Iata in articolul de mai jos care sunt motivele pentru care iti intarzie menstrutia sau nu are loc.

Sanatate

7 motive din cauza carora nu ai menstruatie

In perioda fertila, fiecare femeie are menstruatie. De la varsta adolescentei si pana la instalarea menopauzei, in jurul varstei de 45-50 de ani, fiecare femeie trece lunar prin acest proces. Iata in articolul de mai jos care sunt motivele pentru care iti intarzie menstrutia sau nu are loc.

In anumite perioade ale vietii, menstruatia poate sa lipseasca sau sa intarzie. Primul gand la care se gandeste o femeie atunci cand nu are menstruatie este ca poate fi insarcinata. Acesta este primul semn al unei sarcini, insa lipsa menstruatiei poate ascunde si alte probleme si motive.

In perioda fertila, fiecare femeie are menstruatie. De la varsta adolescentei si pana la instalarea menopauzei, in jurul varstei de 45-50 de ani, fiecare femeie are lunar menstruatie.

Scaderea in greutate ori exercitiile intense pot intarzia menstruatia sau o pot opri.

Anorexia si bulimia sunt, de asemenea, strans legate de lipsa menstruatiei sau de intarzierea ei. Si anumite exercitii fizice pot opri acest proces fizic.

„Natura are o metoda de a te proteja sa ramai insarcinata atunci cand corpul este supus unui stres extrem. Corpul impiedica oulatia, asa ca nu ai mult estrogen si nu ai menstruatie”. Este concluzia medicului Alyssa Dweck, coautorul lucrarii „V este pentru vagin”.

O a doua cauza care duce la oprirea menstruatiei si la intarzierea ei este stresul. Un eveniment stresant din viata unei femei poate duce la intreruperea ciclului menstrual pentru cateva saptamani sau chiar luni. Un deces, o despartire ori un alt eveniment intens din viata cuiva poate duce la oprirea menstruatiei.

Problemele cu tiroida sunt, de asemenea, responsabile cu intarzierea menstruatiei. Glanda care se afla localizata in gat regleaza metabolismul si interactioneaza si cu alte lucruri din organism. In cazul in care exista un dezechilibru tiroidian, acest lucru iti poate afecta corpul.

Printre motivele din cauza carora nu ai menstruatie se afla si sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice reprezinta un dezechilbru hormonal si se ajunge la lipsa ovulatiei, implicit a menstruatiei.

Boala celiaca este un alt motiv de stres care duce la lipsa menstruatiei. Aceasta boala se caracterizeaza prin alterarea, de catre sistemul imunitar a organismului, a stratului intern mucozal al intestinului subtire. Cel mai bine ar fi sa consulti un medic daca tu crezi ca poti avea boala celiaca.

Anticonceptionalele sunt utile pentru a regla menstruatia, insa, in acelasi timp, o pot si intarzia. Dupa ce nu le mai iei, poate exista o perioada de timp in care sa nu ai menstruatie.

Menopauza prematura duce, de asemenea, la lipsa menstruatiei.

In cazul in care au trecut mai mult de 35 de zile de la ultima menstruatie, este cazul sa consulti un medic ginecolog pentru a stabili care este cauza exacta si pentru un posibil tratament.

Articole pe aceeasi tema:

4 alimente pe care trebuie sa le mananci cand esti la menstruatie

Nu consumati cafea in timpul menstruatiei! Iata de ce!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top