Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

7 lucruri ilegale pe care oamenii le fac zilnic (fără să știe)

Odată cu accesul la Internet, oamenii au căpătat impresia că pot face orice. Multe din acțiunile zilnice sunt ilegale și mulți dintre noi le facem fără să știm.

A fi la zi cu factura la net nu înseamnă că ai dreptul să încalci anumite reguli sau legi. Îți prezentăm 7 lucruri ilegale pe care le facem zilnic, fără să știm (nu toate țin neapărat de sfera online-ului).

Lucruri ilegale pe care le facem zi de zi, fără să ne dăm seama

1. Folosești o identitate falsă pe Internet. În anumite țări, acest lucru este ilegal și poate fi pedepsit cu închisoarea.

2. Distribui seriale tv de pe site-uri care se ocupă cu piratarea acestora. Complicitatea la infracțiune este și ea pedepsibilă, așa că mare grijă ce share-uiești pe rețelele de socializare.

3. Mănânci în magazin înainte să plătești produsul. Multe persoane au fost văzute făcând asta înainte să ajungă la casă: unii nu și-au putut stăpâni setea, alții pofta de dulce. Chiar dacă plătești produsul, în primul rând este o chestiune de bun simț să îl plătești înainte să-l consumi.

4. Minorii au conturi pe rețelele de socializare. În această speță, cei care riscă să fie pedepsiți de lege sunt părinții. Mare atenție la conturile minorilor pe Instagram, Facebook sau Twitter!

CITEȘTE ȘI: Cum îți poate fi furată parola de Facebook. Ultima metodă a hackerilor

5. Butonezi telefonul în timp ce conduci? Nu doar că te expui riscului de a face un accident, ci riști să primești o amendă zdravănă dacă poliția te prinde cu telefonul în mână.

6. Folosești rețelele de Wi-Fi neparolate ale vecinilor. Ai grijă, te pot da în judecată!

7. Încalci regulile de copyright. A folosi fotografiile autorilor pe blogul personal sau pe contul tău de Facebook este ilegal. Precizează întotdeauna sursa!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top