Connect with us

Revistateo.ro

6 semne ca metabolismul tau este bolnav

Sanatate

6 semne ca metabolismul tau este bolnav

Kilogramele in plus nu doar ca incomodeaza dar anunta anumite boli care sunt greu de indurat. Exista cel putin sase lucruri de stiut care pun la indoiala ”normalitatea” metabolismului tau.

1. Sindromul metabolic il poti dezvolta atunci cand talia ta masoara 88 cm (la femei) sau 108, la barbati. Fii atent cum iti gestionezi kilogramele, o echilibrare putand fi posibila prin acumularea de greutate in zona abdomenului superior.

2. Calculeaza-ti indicele de masa corporala. Acest indice este normalitatea raportului dintre masa corporala si inaltime. Conform calculelor, poti fi monoponderal (intre 20 si 24.9) sau supraponderal (25-29.9). Daca indicele de masa corporala depaseste cifra 30, ai atins deja primul nivel de obezitate. De la 35 pana la 39.9, te confrunti cu obezitate de grad 2, iar tot ce este peste 40 inseamna obezitate morbida.

3. Peste 90% dintre cei care au diabet, au diabet zaharat de tip 2. Aceasta boala este cauzata in special de obezitate. Diabetul zaharat de tip II se manifesta printr-o continua sete, nevoia de a manca mereu si urinare frecventa.

4. Exista o boala care nu prezinta semne in primele faze ale sale: steatoza hepatica. Aici se ajunge prin consumul excesiv de alcool, zaharuri, boli cardiovasculare. Se mai numeste boala ficatului gras.

5. O mare dereglare metabolica vine si de la cantitatea mare de lipide din sange. Mancarea grasa, uleioasa, duce la probleme serioase cu inima. Niste analize de sange sunt obligatorii pentru a descoperi cum te repui pe picioare.

6. Atunci cand sangele preseaza prea mult peretii arteriali, putem spune ca te confrunti cu hipertensiune arteriala. De aici apar si alte complicatii precum boli cardiace sau insuficienta renala. Primele simptome ale hipertenisiunii arteriale sunt durerile de cap, ameteli, dureri in piept, palpitatii si transpiratii continue.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top