Connect with us

Revistateo.ro

6 motive să nu sărbătorești Valentine's Day

Stil de viata

6 motive să nu sărbătorești Valentine’s Day

6 motive să nu sărbătorești Valentine’s Day:

1. NIMENI NU ȘTIE CINE A FOST SFÂNTUL VALENTIN
Majoritatea cuplurilor nu știu semnificația zilei de 14 Februarie, fapt pentru care nici tu nu ar trebui să te sinchisești prea mult cu ea. Însă, noi îți spunem cum stă treaba cu această sărbătoare și de unde vine. Potrivit istoricilor, Sfântul Valentin trăia în secolul III și se lupta cu împăratul Imperiului Roman Claudius al III-lea, care se opunea oficierilor de căsătorii. Sfântul Valentin oficia căsătorii ilegale, venind împotriva politicilor împăratului care recruta bărbații în armată nelăsându-i să-și unească destinele alături de o parteneră.

2. SFÂNTUL VALENTIN AR PUTEA FI DOAR O INVENȚIE LITERARĂ
Există și teoria că povestea cu Sfântul Valentin care s-a opus împăratului Claudius al III-lea este una dichisită de Biserica Catolică, și că, în realitate, acest sfânt ar fi doar o născocire poetică. Poetul Geoffrey Chaucer ar fi fost inventatorul Sfântului Valentin, în 1375.

CITEȘTE ȘI: CELEBRÂND IUBIREA – POVESTEA DE IUBIRE CARE A DUS LA NAȘTEREA MONUMENTULUI INDIAN TAJ MAHAL

3. VALENTINE’S DAY GENEREAZĂ DEZILUZII
De Valentine’s Day pot apărea cele mai neașteptate depresii și asta pentru că majoritatea femeilor își imaginează această zi mai importantă decât tot restul anului cu perechea lor. Anumite cadouri nedorite pot distruge relația fix de Ziua Îndrăgostiților sau, lipsa de chef ori de timp a iubitului poate fi interpretată drept nepăsare. Relația voastră nu stă într-o singură zi!

4. BĂRBAȚII CHELTUIE MAI MULȚI BANI DECÂT FEMEILE
Acest motiv l-am scris special pentru bărbați. Conform unui recen studiu, bărbații cheltuie de două ori mai mulți bani pe cadouri de ziua Sfântului Valentin decât doamnele. Numai în Statele Unite prețul mediu pe cadou ajungea la 156 dolari (bărbați), față de 85 (femei).

5. FIRMELE PORFITĂ DUPĂ TINE
Cine câștigă de Valentine’s Day? Îndrăgosiții? Nu, aceșia trebuie să scoată bani din buzunare inclusiv pentru prezervative. Deci, dacă vrei să îmbogățești firmele de Valentine’s Day, aruncă bani în stânga și în dreapta. Vânzările de prezevative cresc în săptămâna Sfântului Valentin cu până la 30%, potrivit datelor din 2014.

6. FILMELE PLICTISITOARE DE SF. VALENTIN
Majoritatea cuplurilor se uită la comedii romantice de Valentine’s Day, iar acest lucru este deja un clișeu despre care nu se merită a se vorbi mai mult. Comedii romantice poți vedea tot anul, nu doar de Valentine’s Day.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top