Connect with us

Revistateo.ro

6 motive sa consumi aceasta minune a naturii

Stiri

6 motive să mănânci această minune a naturii

6 motive să mănânci această minune a naturii. Ştevia este una dintre cele mai răspândite plante din România, dar proprietăţile sale nu sunt cunoscute de toată lumea. Denumită în limbajul popular dragomir sau măcriş de grădină, aceasta poate fi recunoscută uşor, după frunzele mari şi verzi. Iată de ce ar trebui să mănânci ştevie mai des:

1. Pe lângă o serie de vitamine (A, C, E şi K), planta este bogată şi în potasiu, calciu, fosfor, fier, acid oxalic şi fibre.

CITEŞTE ŞI: Combate infecţiile cu această plantă de primăvară

2. Chiar dacă mulţi consumă doar frunzele, rădăcina este cea care are o valoare medicinală mare, aceasta recoltându-se toamna. Din ea se pot prepara infuzii, decoct, sau cataplasme, cu multiple proprietăţi asupra organismului.

3. La noi, frunzele de ştevie se folosesc la ciorbe, plăcinte, ca foi pentru sarmale ori în omlete. Acestea se pot consuma şi în stare crudă, în special ca ingredient la salate, ori pot fi conservate şi adăugate ulterior în mâncare.

4. Cea mai bună modalitatea de a vă bucura de efectele benefice ale acestei plate este să o consumaţi în forma ei naturală, căci are proprietăţi diuretice, depurative şi tonice, fiind de altfel ideală pentru curele de detoxifiere, mai ales primăvara. O dietă care să includă şi ştevie accelerează procesul de mineralizare şi echilibrare, stimulează energia fizică şi cea mentală şi luptă împotriva cariilor dentare.

5. Planta mai este folosită şi la dietele de slăbit, căci are rolul de a elimina excesul de lichide din organism. Având o valoare energetică redusă, consumul de ştevie ajută şi la scăderea în greutate, reglând în acelaşi timp nivelul de zahăr şi de colesterol.

6. Rădăcina plantei, folosită pentru prepararea diferitelor amestecuri, ajută la tratarea unor boli de piele, reumatism, insuficienţă hepatică, gută, sau icter.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top