Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

6 evenimente pe care nu ai cum sa le ratezi in 2016. Ce se intampla cu Biserica Ortodoxa Romana

Pentru anul 2016 s-au facut numeroase previziuni, numeroase supozitii. Multi dintre noi avem nevoie si de certitudini. Acestea sunt evenimentele programate pentru anul ce vine. Nu le poti rata!

6 evenimente pe care nu ai cum sa le ratezi in 2016:

1. MARELE SINOD AL BISERICII ORTODOXE DE LA CONSTANTINOPOL, IN PREAJMA RUSALIILOR

In 2016 are loc marele sinod al Bisericii Ortodoxe, eveniment ce se va desfasura la Patriarhia de la Constantinopol. La Marele Sinod vor fi stabilite o serie de lucruri importante pentru toti crestin-ortodocsii din intreaga lume, fiind cel de-al optulea din istorie.

CITESTE SI: Idei inedite pentru un Revelion in doi de NEUITAT

CITESTE SI: Un mare profet avertizeaza: 2016 VA FI ANUL DEZASTRELOR!

Nici nu bine s-a anuntat acest eveniment ca au aparut si controverse. Unii inalti prelati sustin ca acesta ar putea fi amanat din cauza neintelegerilor intre bisericile ortodoxe ale mai multor state.

Intre Biserica Greciei si cea a Constantinopolului, de pilda, exista o serie de tensiuni ce pot culmina cu boicotarea Sinodului de catre Arhiepiscopul Ieronim al Atenei.

2. ALEGERI LEGISLATIVE IN ROMANIA

Romanii va alege un nou Parlament. Cetatenii vor alege diferit in anul ce vine si asta deoarece legea electorala s-a schimbat. Practic, se revine la votul pe liste, renuntandu-se la votul uninominal folosit la ultimele alegeri legislative.

Potrivit legii, va exista cate un deputat la fiecare 73.000 de locuitori, astfel ca vom avea un numar mai mic de parlamentari: 308 deputati si 134 de senatori.

3. CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL DIN FRANTA

EURO 2016 este cea de-a 15-a competitie europeana de fotbal, la care va participa si Romania. Concursul se va desfasura intre 10 iunie si 10 iulie.

4. JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO DE JANEIRO

Tot in 2016 va avea loc cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice de Vara. Evenimentul se va desfasura intre 5 si 21 august.

5. 4 IULIE: EVENIMENT IMPORTANT PENTRU LUMEA STIINTIFICA

Este de asteptat ca la aceasta data nava spatiala Juno sa ajunga pe Jupiter. Sonda a fost lansata de NASA in anul 2011, fiind nevoie de 5 ani pamanteni pentru a ajunge pe celebrul gigant. Aceasta nava are scopul de a strange informatii importante despre planeta Jupiter.

6. FINALA EUROVISION 2016

Dupa victoria suedezului Mans Zelmerlow, Eurovisionul se va tine anul urmator la Stockholm. Finala competitiei muzicale europene va avea loc pe 14 mai si va fi transmisa inclusiv de Televiziunea Nationala Romana. (TVR)

Sursa foto: bloggercom.xyz, edu.buncee.com, escreporter.com, desktopwallpapers4.me

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top