Connect with us

Revistateo.ro

5 surse alimentare pe care orice gravidă trebuie să le consume

Stiri

5 surse alimentare pe care orice gravidă trebuie să le consume

5 surse alimentare pe care orice gravidă trebuie să le consume:

Fier. Acest element este responsabil de transportul oxigenului către creierul fătului astfel că, în lipsa lui, cel mic ar avea probleme în dezoltarea ulterioară. Carnea slabă sau boabele de fasole sunt două dintre alimentele cu cea mai mare sursă de fier, aşa că nu uita să le incluzi în alimentaţia ta.

Zinc. Dezvoltarea creierului bebeluşului tău ţine şi de aportul de zinc pe care i-l furnizezi în timpul celor nouă luni de sarcină. Lipsa lui poate duce mai târziu la probleme legate de concentrare, ori dificultăţi ale memoriei. Alege să consumi carne de miel, curcan sau homar, surse valoroase de zinc.

CITEŞTE ŞI: Arsurile la stomac și FEMEILE GRAVIDE. Alimentele care cauzează arsurile la stomac

Proteine. Şi proteinele contribuie la o bună dezvoltare a creierului, prin aminoacizi. Sursele sunt variate, aşa că poţi mânca lapte, peşte, soia, carne slabă sau ouă, pentru a te asigura că amândoi vă luaţi necesarul zilnic de proteine.

Lactate. Bogate în vitamina B, carbohidraţi şi proteine, acestea vor reprezenta o sursă de energie pentru bebeluş. Un studiu arată că, dacă mămica bea trei pahare de lapte pe zi, copilul va fi ferit de posibile defecte mentale.

Legume şi fructe. Acestea vin să protejeze ţesutul neuronal în formare, de eventuale anomalii, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. Alege-le pe cele intens colorate, precum spanac, lăptuci, frunze de păpădie, roşii sau afine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top