Connect with us

Revistateo.ro

cumparaturi

Stiri

5 sfaturi utile: cumparaturi inteligente pentru prima zi de scoala

Descopera cum alegi cele mai potrivite rechizite pentru cel mic si cum sa va pregatiti impreuna pentru inceputul anului scolar.

Incepi deja sa te ingrijorezi ca ai de cumparat o multime de rechizite, iar data de 14 septembrie se apropie cu pasi repezi? Nu intra in panica! Am pregatit o scurta lista cu 5 sfaturi utile, astfel incat sa faci cumparaturi inteligente pentru inceputul anului scolar.

CITESTE SI: Îţi mai aminteşti? Cum arătau RECHIZITELE ŞCOLARE în anii ’80, ’90. Vezi GALERIE FOTO

Cum iti pregatesti portofelul pentru prima zi de scoala? Uite cat costa ghiozdanele, stilourile si caietele pentru scoala!

1. Sfatuiti-va

Inainte de a pleca la cumparaturi, sfatuieste-te impreuna cu cei mici in legatura cu rechizitele pe care si le doresc si de care au nevoie. Daca vrei, ii poti lua la cumparaturi cu tine, insa ai grija sa le spui inainte ce include lista si ca nu pot pune in cos chiar toate caietele, creioanele si pixurile pe care si le doresc. Ar fi bine sa va uitati impreuna si pe internet, pentru a descoperi ce oferte sunt pe piata. Daca ti se pare mai comod, poti chiar comanda de pe internet cateva rechizite, sfatuindu-te scolarii tai.

2. Nu trebuie sa cumperi tot

Nu este nevoie sa cumperi toate rechizitele de care stii ca va avea nevoie cel mic. In primul rand, risti ca produsele pe care le-ai ales tu sa fie diferite de ceea ce se cere in primele saptamani de scoala. Apoi, copilul va vedea la colegi anumite modele pe caiete sau pixuri care sunt mai bune sau mai haioase decat ce i-ai luat tu. Cel mai probabil, nu vei rezista insistentelor si vei ajunge sa ai caiete si pixuri in dublu exemplar. Ia-i strictul necesar pentru primele zile de scoala si asteapta sa vezi de ce are nevoie cu adevarat, inainte sa pleci din nou la cumparaturi.

3. Obisnuiti-va cu programul

Inceputul anului scolar nu inseamna doar cumparaturi, ci si un nou program. Chiar de la 1 septembrie ar fi bine sa va treziti la ora la care va veti trezi si cand va incepe scoala. In plus, este bine ca si programul alimentar sa fie acelasi, cu gustare la „pauza mare”, o masa completa atunci cand cel mic termina cursurile si o cina usoara. Explica-i la ce sa se astepte atunci cand incepe scoala, mai ales daca abia a terminat gradinita.

4. Rechizitele sunt distractive

Chiar daca nu este indicat sa cheltui sute de lei pe rechizitele pe care le va dori fiul sau fiica ta, ar fi bine sa gasesti cateva care sa aiba ilustratii cu supereroii sau printesele preferate. Asa, te vei asigura ca cel mic poarta cu mai mult drag si este mai atent cu obiectele care au personajele iubite. Daca pentru copilul tau vestea ca incepe un nou an scolar nu este un prilej de bucurie, lasa-l sa se familiarizeze cu rechizitele, astfel incat sa fie pregatit pe 14 septembrie.

CITESTE SI: Cum iti pregatesti portofelul pentru prima zi de scoala? Uite cat costa rechizitele!

7 accesorii si jocuri FOARTE TARI pentru copilul tau! VEZI REDUCERILE INCREDIBILE INAINTE SA INCEAPA SCOALA!

5. Gandeste-te in avans

Cand mergi la cumparaturi, cumpara o sticla din plastic si o cutie pentru sandwich-uri pe care pustiul tau sa le ia zilnic cu el la scoala. Ia in calcul faptul ca pot aparea si situatii neprevazute, asa ca poti pune deoparte un buget din care sa poti cumpara produsele care iti vor lipsi.

Sursa foto: katyisd.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top