Connect with us

Revistateo.ro

5 semne ca suferi de sindromul lui Solomon

Stil de viata

5 semne ca suferi de sindromul lui Solomon

SINDROMUL LUI SOLOMON, TOT MAI PREZENT. In societatea in care traim, succesul celuilalt este demonizat indiferent de informatiile pe care le avem despre cum a reusit sa ajunga atat de sus.

Aceste ganduri, insa, sunt foarte perverse si ne dauneaza tot noua. Din cauza invidiei, ajungem sa fim mai putin liberi decat ne imaginam si sa ne traim vietile conditionati de ce au si ce obtin ceilalti, fara sa ne cautam calea.

Teama de a fi elementul de culoare dintr-un grup, de a nu avea cat si ce au altii pot reprezenta semne patologice a ceea ce in psihologie se numeste sindromul lui Solomon.

Aceasta tulburare se caracterizeaza prin faptul ca individul ia decizii sau duce la bun sfarsit anumite lucruri, planuri, fara sa isi doreasca sa iasa in evidenta cu ceva, sa inoveze, sa creeze un precedent ori chiar sa creeze ceva, pur si simplu.

Persoanele care sufera de sindromul lui Solomon isi pun singure obstacole in cale cu obiectivul de a continua sa faca parte din multime, fara sa isi doreasca sa se individualizeze.

Sindromul Madelung: o femeie are tumori uriase pe spate, maini si gat!

Boala fictivă care naște boli reale

Cele 5 semne ca suferi de sindromul lui Solomon:

TE UITI IN OGLINDA SI NU GASESTI NIMIC BUN LA TINE

Te uiti in oglinda si iti gasesti numai defecte? Ar putea fi primul semn al acestui sindrom. Persoanele solomonice au o stima de sine foarte joasa si nu isi gasesc nicio calitate. Singurele momente in care zambesc sunt acele cand grupul in care vor sa se integreze le accepta prezenta ca pe a unuia in plus, din aceeasi tagma.

TE INTERESEAZA CAT CASTIGA COLEGII TAI

Nu iti valorifici munca asa cum trebuie si nu stii cum sa pui problema unei mariri de salariu, asta din cauza unei invidii care nu iti aduce nimic bun. Trebuie sa inveti sa iti cuantifici valoarea altfel, sa stii sa ceri lucrurile pe care crezi ca le meriti cu argumente solide, fara a te mai compara cu ceilalti.

PAREREA UNUI STRAIN CONTEAZA MAI MULT DECAT A UNUI APROPIAT

Pui mai mult pret pe parerea unui coleg de munca sau a unei persoane pe care ai intalnit-o si fata de care ai un respect deosebit pentru ca arata bine si pare sa fie umblata prin viata ori vine din sfera inalta a societatii. Parerile parintilor, ale fratilor sau prietenilor tai apropiati palesc in fata complimentelor sau criticilor unui strain.

NU SUPORTI SA VEZI INDRAGOSTITI PE STRADA

Lipsa autostimei te indeparteaza de oameni mai mult decat crezi si nu e o simpla lozinca. Energia ta negativa si felul mai putin frumos in care te vezi se rasfrange asupra celorlalti. Asa te vor vedea si ei pentru ca asta le transmiti si, de aici, urmeaza o adevarata spirala a frustrarilor care te determina sa ai reactii negative fata de doi iubiti care se tin de mana in parc sau se saruta.

IL PUI MEREU PE ‘NU’ IN FATA

Crezi ca nu esti in stare de nimic si ca lumea are pretentii exagerate de la tine. Nimic mai gresit decat aceasta gandire! Daca nu incerci sa muti muntii din loc, de unde stii ca nu se poate realiza pana si asta?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top