Connect with us

Revistateo.ro

5 retete de prajituri sanatoase si dietetice

Stiri

5 retete de prajituri sanatoase si dietetice

5 retete de prajituri sanatoase si dietetice

Prajitura cu iaurt

– Cateva pachete de biscuiti simpli subtiri (digestivi sau de ovaz)
– 1½ cana zahar sau indulcitor dupa gust
– 2 pahare cu iaurt
– Esenta de vanilie
– Esenta de rom
– 1 plic gelatina
– Fructe proaspete sau din compot

Se amesteca bine iaurtul cu zaharul, esenta de rom si vanilie si fructele taiate cubulete. Se adauga gelatina topita in apa calda. Intr-o tava patrata se pune folie alimentara, apoi pe fund se asaza biscuitii inmuiati in suc de fructe sau in compot. Se toarna un strat din compozitia de iaurt, apoi inca un strat de biscuiti si unul de iaurt. Se acopera cu folia alimentara si se lasa la frigider pana cand se intareste crema de iaurt (cateva ore). La final se poate decora cu fructe sau frisca.

Prajitura cu banane

– 1½ cana faina integrala
– 1½ cana zahar (sau indulcitor dupa gust)
– 1 lingura unt
– 1 varf de cutit praf de copt
– 3 banane pasate
– 2 oua

Se amesteca bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, bananele pasate si jumatate de ceasca de apa. Se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt, apoi se pune intreaga compozitie intr-un vas pentru cuptor. Se lasa la cuptor aproximativ o jumatate de ora sau pana cand se rumeneste pe deasupra.

Cupcakes cu galbenusuri

– 5 oua
– 1 lingura unt
– 1 lingura brandy/coniac
– Fulgi de ciocolata (optional)
– 100 g zahar (sau indulcitor dupa gust)
– Fructe proaspete sau din compot sau stafide

Se fierb ouale, se curata si se scot galbenusurile, care se paseaza cu furculita. Se amesteca cu untul, brandy, fulgii de ciocolata si zaharul. Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de cupcakes (se poate modela si cu mana sub diferite forme), iar deasupra se asaza bucati de fructe sau stafide. Se lasa la frigider peste noapte.

Cheesecake cu biscuiti

– 200 grame biscuiti digestivi
– 1½ pachet unt
– Esenta de vanilie
– 400 grame branza de vaci
– 1 lamaie
– 100 grame zahar
– 4 oua
– Fructe proaspete sau din compot

Pentru blat: Biscuitii pasati se pun in untul topit si se amesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor, avand grija sa o intinzi si pe pereti. Tava se pune la frigider.

Pentru crema: Intre timp se amesteca branza cu coaja de lamaie rasa si sucul de la o jumatate de lamaie, zahar, vanilie si galbenusurile de ou. Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeza in compozitie. Dupa ce blatul a stat cateva ore la rece se pune peste el crema de branza si totul se da la cuptor pana cand branza se rumeneste putin. Se orneaza cu fructe.

Sufleu de banane

– 3 banane
– 1½ lamaie
– 3 albusuri
– Cateva lingurite zahar (dupa gust)
– Esenta de vanilie

Se paseaza bananele si se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si cateva picaturi de vanilie. Albusurile se bat spuma, adaugand si zaharul treptat. Cele doua compozitii se unesc si se amesteca bine, Intr-un vas pentru cuptor se asaza hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Se lasa la cuptor aproximativ jumatate de ora. Se poate orna cu felii de banana.

1 Comment

1 Comment

  1. Les Adriana

    2014-08-25T17:13:59+03:00 at 2014-08-25T17:13:59+03:00

    Ce inseamna A 1/2 ? Asa vad eu scris la ingrediente. Poate ai vrut sa scri 1 1/2 ?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top