Connect with us

Revistateo.ro

5 rețete cu făină de năut, pentru un ten perfect

Stiri

5 rețete cu făină de năut, pentru un ten perfect

5 rețete cu făină de năut, pentru un ten perfect. Făina de năut poate fi găsită cu ușurință în orice supermarket, astfel că materia primă pentru tratamentele de înfrumusețare nu presupune prea mari eforturi.

Folosită de obicei în bucătăria orientală, aceasta este folosită acum și pentru îngrijirea tenului. Uite ce poți face cu făina de năut:

1. Oferă strălucire pielii. Pentru a avea un ten luminos, combină două lingurițe din această făină minunată cu puțin tumernic (un vârf de cuțit) și o linguriță de lapte obișnuit. Amestecă până vei obține o pastă, pe care să o aplici apoi pe față. După ce se usucă, clătește cu apă călduță.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe pentru zilele aglomerate

2. Ajută la eliminarea semnelor de pe față. dacă ai un ten acneic, iar fața îți este acoperită de semnele lăsate de coșuri, poți folosi cu încredere masca de mai sus, pe care să o lași să acționeze în jur de 25 de minute.

3. Curăță tenul gras. Multe persoane au tenul gras, astfel că le vor luci fața toată ziua, indiferent de câte produse cosmetice folosesc. pentru a curăța eficient tenul gras, amestecă puțină făină de năut cu iaurt și aplică amestecul pe față, lăsându-l să acționeze aproximativ 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

4. Exfoliază tenul. Exfolierea pielii de pe față nu este atât de simplă, căci dacă vei folosi ingrediente prea abrazive, pielea se va iria și va fi mult mai sensibilă la factorii externi. O rețetă ideală de exfoliere o reprezintă amestecul de făină de năut cu făină de ovăz.

5. Uniformizează culoarea pielii. După ce folosești cremă autobronzantă, rămân de multe ori pete inestetice. Scapă de ele ușor, folosind un amestec din patru lingurițe de făină din naut cu puțină zeamă de lămâie, o linguriță de iaurt natural și un vârf de cuțit de tumernic. După ce freci ușor pielea cu acest amestec, clătește cu apă călduță.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top