Connect with us

Revistateo.ro

5 beneficii ale sexului pentru sanatatea ta

Educatie

5 beneficii ale sexului pentru sanatatea ta

Sexul nu este doar o activitate placuta si atat. Iti mentine organismul sanatos si te poate ajuta in multe probleme. Iata 5 beneficii ale sexului pentru sanatatea ta!

1. Ajuta la mentinerea sistemului imunitar. Expertii in sanatate sexuala spun ca oamenii care sunt activi din punct de vedere sexual au mai putine sanse de imbolnavire. Aceste persoane au un nivel al anticorpilor mai ridicat, iar organismul lor lupta mai bine impotriva microbilor, virusilor si a altor intrusi. Pentru a avea o imunitate puternica trebuie sa mananci corect si echilibrat, sa dormi suficient si sa ramai activ din punct de vedere sexual!

2. Sexul creste libidoul. Cu cat o persoana face sex mai des, cu atat calitatea acestei activitati creste mai mult. Sexul imbunatateste fluxul sangelui, elasticitatea si lubrifierea in zona vaginala. Toate acestea iti imbunatatesc viata sexuala. Daca vrei sa ai parte de placere in pat, incearca sa mentii o viata sexuala activa!

3. Imbunatateste sanatatea vezicii urinare. Un planseu pelvin puternic este vital pentru a evita incontinenta, o boala care va afecta aproximativ 30% dintre femei la un moment dat in viata lor. Sexul este un antrenament pentru muschii pelvieni. Cand ai orgasm, muschii se contracta. Asta ii intareste si ii face mai puternici.

4. Sexul reduce tensiunea arteriala. Cercetatorii sugereaza ca exista o legatura intre activitatea sexuala si scaderea tensiunii arteriale. Se pare ca actul sexual reduce tesiunea arteriala sistolica.

5. Reduce riscurile unui atac de cord. Sexul este bun pentru inima ta. Pe langa faptul ca este o modalitate buna de a-ti creste pulsul, sexul ajuta la mentinerea nivelului de estrogen si testosteron in echilibru. O viata sexuala mai activa de poate ajuta in acest sens. In timpul unui studiu, barbatii care au facut sex de cel putin doua ori pe saptamana au avut riscul de a se imbolnavi de boli de inima injumatatit, fata de cei care au facut sex mai rar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top