Connect with us

Revistateo.ro

yoga

Sanatate

4 exerciţii de yoga care fac minuni pentru spatele tău

Atunci când spatele este o adevărată povară, iar durerile persistă, nu ar strica să încerci aceste 4 exerciţii de yoga, pentru relaxarea muşchilor.

CITEŞTE ŞI: 7 semne că salteaua pe care dormi te poate îmbolnăvi

Primul exerciţiu. Aşează-te cu palmele pe sol şi cu posteriorul ridicat. Atenţie! O greşeală pe care o fac mulţi este să stea cu picioarele perfect întinse şi călcâiele pe sol, însă dacă eşti începător în yoga ar trebui să îndoi genunchii. Abia după ce flexibilitatea creşte poţi executa corect postura cu picioarele întinse. Drept urmare, apasă cu putere palmele de sol, în timp ce şoldul este ridicat, iar privirea orientată către picioare.

Al doilea exerciţiu. Stând în şezut, cu picioarele întinse, apleacă trunchiul până reuşeşti să îţi prinzi cu mîinile degetele de la picioare. Înainte de a reveni în poziţia iniţială, respiră adânc de două-trei ori. În caz că nu poţi face asta nu te forţa, căci mai mult rău îţi faci. Eventual, poţi îndoi puţin genunchii, pentru a ajunge mai uşor la degetele membrelor inferioare.

Al treilea exerciţiu. Acesta este foarte bun pentru îmbunătăţirea mobilităţii. Din poziţia şezut, îndoaie mai întâi piciorul drept, apoi trece stângul (îndoit şi el), peste dreptul. Acum ridică mâna dreaptă şi sprijină cotul ei de genunchiul picioarului stâng şi priveşte peste umăr. Menţine această poziţie până apuci să respiri adânc de trei ori, după care repetă poziţia şi pe partea cealaltă.

Al patrulea exerciţiu. Este ideal pentru umeri şi partea dorsală şi ameliorează tensiunea cauzată de stres. Pentru început întinde-te pe burtă, după care apucă piciorele cu mână, sub formă de coş. Ridică trunchiul şi picioarele şi stai aşa până respiri adânc de trei ori.

Sursa foto wp.nootheme.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top