Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

4 boli pe care le previne masturbarea

În majoritatea culturilor, nu doar în România, masturbarea este încă un subiect tabu. Atitudinea pe care o are societatea față de masturbare este una neproductivă mai ales că, potrivit mai multor cecetători, aceasta poate preveni anumite boli, unele foarte grave.

4 boli pe care le previne masturbarea:

1. CANCERUL

Un studiu realizat de cercetătorii de la Cancer Epidemiology Centre din Melbourne a dezvăluit că bărbații cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani care se masturbau de cel puțin 5 ori pe săptămână sunt mai puțin predispuși la a face cancer de prostată. Acest tip de cancer se dezvoltă în prostată, o glandă care se află la intersecția aparatului urinar cu cel genital la bărbați. Această boală se simte în mod dureros și provoacă disfuncții erectile și probleme serioase în timpul actului sexual.

CITEȘTE ȘI: 7 MOTIVE PENTRU CARE MASTURBAREA BATE SEXUL

2. DIABETUL

Masturbarea pare să fie un leac și împotriva diabetului. Aceastp activitate rușinoasă pentru unii pune în mișcare eliberarea treptată a hormonilor, în acest mod reducând tensiunea și oferind un somn mai bun. O tensiune ridicată coroborată cu insomnia sunt două dintre cauzele apariției diabetului de tip 2.

3. INFECȚIILE URINARE

La femei, masturbarea provoacă deschiderea colului uterin și eliberarea mucozității și a fluidelor cervicale. În acest mod sunt eliberate și bacteriile care sunt responsabile de apariția cistitei.

4. DEPRESIA

Endorfinele sunt eliberate în momentul în care are loc orgasmul iar declanșarea acestora le dau o stare de bine persoanelor depresive. Se știe, de altfel, că masturbarea reduce și stresul și este o metodă bună pentru persoanele care se confruntă cu anxietatea.

Sursa foto: imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top