Connect with us

Revistateo.ro

24 și 31 Decembrie, ZILE LIBERE OFICIAL

Stiri

24 și 31 Decembrie, ZILE LIBERE OFICIAL

Toți angajații de la stat vor avea liber în zilele de 24 decembrie, care cadea miercurea, și 31 decembrie (tot miercuri), decizie luată de guvernul României. Cele două zile libere vor fi recuperate în funcție de doleanțele fiecărei instituții publice în parte.

În ședința de ieri a guvernului, s-a decis ca cele două zile libere să fie recuperate astfel: „Prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 şi 31 decembrie 2014, pentru salariaţii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 şi 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015″, arată un comunicat al Guvernului, preluat de Mediafax.

INTRĂ AICI SĂ VEZI CEL MAI TARE SITE DE CRĂCIUN!

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt acele zile asociate mai ales cu sărbătorile religioase în care oamenii nu lucrează, zile care sunt diferite decât cele de weekend. Anul acesta, există în total 6 zile libere acordate de stat: 25 și 26 Decembrie – prima și a doua zi de Crăciun, respectiv 1 și 2 Ianuarie, prima și a doua zi din noul an, la care acum se adaugă și zilele 24 decembrie și 31 decembrie.

24 si 31 decembrie ZILE LIBERE OFICIAL1

Anul acesta, atât Crăciunul cât și Revelionul cad în mijlocul săptămânii, în două zile de miercuri. Astfel că, prima zi de Crăcun va avea loc joia, 25 decembrie, iar prima zi din noul an tot joia, pe 1 ianuarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top