Connect with us

Revistateo.ro

O casnicie fericita se bazeaza foarte mult pe comunicare si intimitate. Psihologii au oferit cateva sfaturi pentru o relatie sanatoasa de lunga durata.

Cuplu

Sapte sfaturi pentru o casnicie fericita

Secretul unei casnicii fericite consta in calitatea obiceiurilor dintr-un cuplu, sustin psihologii, care au analizat modul in care sotii comunica si isi impartasesc intimitatea.

Psihologii Ashley Davis Bush si Daniel Arthur Bush spun ca dragostea e alcatuita din trei componente importante: comunicare, intimitate si conexiunea dintre cei doi parteneri. Cei doi specialisti in relatiile de cuplu au oferit 7 sfaturi pentru a avea o casnicie fericita. Iata care sunt acestea:

Exprima-ti dragostea in fiecare dimineata

Este esential sa ii arata jumatatii tale cat de speciala este pentru tine. Chiar daca nu sunteti impreuna la acel moment, poti sa ii trimiti un SMS sau sa-i lasi un biletel in care sa-ti exprimi dragostea. Va va ajuta foarte mult in relatie.

CITESTE SI:Stiai ca la 9 ani de casnicie sarbatoresti NUNTA DE SALCIE? Vezi ce spune traditia pentru fiecare an de casatorie

Vorbiti despre visurile si planurile voastre

Acesta este un mod foarte bun de a afla ce gandeste persoana de langa tine. Incearca sa nu judeci opiniile si dorintele celuilalt si sa fii deschis/a la tot ce spune.

Asculta cu atentie

Cand persoana iubita vine acasa suparata sau afectata de un lucru, asculta ce are de spus, fara a incerca sa-i minimizezi problema. Nu-i oferi o solutie daca nu ti-o cere, pentru ca cel mai probabil vrea doar sa se descarce.

Amintiti-va lucrurile frumoase

Aduceti-va aminte de clipele de bucurie pe care le-ati trait in trecut, cu cat mai multe detalii. Vorbiti despre o vacanta frumoasa pe care ati facut-o impreuna sau despre o calatorie care v-a facut multa placere.

Psihologii spun ca in acest mod vei descoperi emotia si bucuria unor clipe pe care le credeati uitate.

 

Arata-ti iubirea prin gesturi marunte

O cina romantica, o floare, o declaratie de amor, toate aceste lucruri nu ar trebui sa lipseasca dintr-o casnicie fericita. Este foarte important sa arati partenerului de viata ca flacara iubirii dintre voi nu s-a stins.

Puneti-va in locul persoanei iubite

Cand cuplurile se contrazic pe o anumita problema, fac acest lucru pentru a arata ca punctul lor de vedere este cel corect si vorbesc din perspectiva personala. Acest lucru nu lasa foarte mult loc pentru empatie.

Psihologii recomanda ca inainte sa vorbesti, sa petreci un moment in care sa te gandesti cum ar arata viata din perspectiva jumatatii tale si cum judeca problema pe baza experientelor personale. Specialistii spun ca acest lucru te ajuta sa iti intelegi mai bine persoana iubita

Condimentati-va viata sexuala

O casnicie fericita se bazeaza mult si pe viata sexuala. Nu lasati plictiseala sa se instaleze in patul vostru. Experimentati, vorbiti cu persoana iubita despre fanteziile erotice si lasati-va purtati de val.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top