Connect with us

Revistateo.ro

Horoscop

UN ZMEU KARMIC – Eclipsa de Luna in Berbec – 8 octombrie

UN ZMEU KARMIC – Eclipsa de Luna in Berbec – 8 octombrie. Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut (LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara.

Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu cei apropiati noua. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

Eclipsa totala de Luna din 8 octombrie are loc cu Luna in Berbec pe gradul 15:05 in opozitie cu Soarele in Balanta gradul 15:05, iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar in Berbec gradul 19:14.

In toate eclipsele, “actorii astrali “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare – puncte matematice de soarta aflate la intersectia dintre calea Lunii in jurul pamantului (viata noastra personala si sufletul nostru) si calea pamantului in jurul Soarelui – cararea vietii. Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare – Luna ramane o Luna Noua, iar opozitia Soare – Luna ramane o Luna Plina. In esenta, o Eclipsa de Luna (culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru este minim) se formeaza in apropierea unui Nod Lunar (distanta de la gradul Lunii pana la gradul Nodului Lunar trebuie sa fie pana in 19 grade). Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Berbec ceea ce arata o intoarcere spre trecut, o accentuare a trecutului nostru aducand de cele mai multe ori sfarsituri emotionale, pierderi de tot felul, poate lucra ca un “cutremur” emotional atat in bine cat si in rau, poate aduce evenimente dramatice sau poate aduce o oportunitate, o noua iubire, o noua “ relatie”, tot ce hraneste sufletul nostru este energizat in aceasta perioada.

In cazul Eclipsei de Luna, Soarele, Pamantul si Luna sunt aliniate perfect. Pamantul se afla in mijloc, blocand lumina Soarelui catre Luna. Acum, dialogul astral intre semnele Berbec si Balanta (Luna , Soarele, Nodul Sud si Nodul Nord) este blocat de Pamant, practic lumina Soarelui nu mai poate ajunge pe Luna pentru a fi trimisa apoi pe pamant.

De fapt, aici trebuie sa intelegem ca mesajul entitatilor solare nu mai poate fi preluat de entitatile lunare, ci ajunge direct pe pamant.

“Cine sunt?” striga inflacarat Berbecul aruncandu-se mereu in noi experiente iar cu Luna in Berbec, sufletul nostru vrea sa-si gaseasca calea sortita. Cu Luna in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate, propriile nevoi emotionale sunt prioritare netinand cont de nimic altceva. Este destul de greu pentru aceasta emotie sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Aceasta Eclipsa de Luna in Berbec va aduce in lumina rezultatele modului nostru de actiune in relatii, trecutul este dezgropat brusc sau neasteptat cu rolul de a reflecta la alegerile noastre impulsive, de a da deoparte tot ceea ce nu este in acord cu sufletul nostru. Sunt oameni care asteapta ca lucrurile sa se intample, si sunt oameni care fac ca lucrurile sa se intample iar acum, aceasta Eclipsa va aduce adevarul in ambele situatii.

Eclipsa de Luna in Berbec gradul 15:05 activeaza axa III-IX, o axa ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu. In casa III, Eclipsa de Luna aduce roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant.

A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Eclipsa de Luna in Berbec intr-o casa naturala a Gemenilor putem avea realizari importante prin curaj, prin urmarirea dorintelor sufletului nostru. Aici, realizarile sau esecurile vin rapid printr-o combinatie benefica sau dezastroasa a lui “eu sunt si eu gandesc” iar Universul are grija sa verifice in mod direct combinatiile facute. Daca planetele sunt actorii acestui moment, daca semnele sunt rolurile ce sunt jucate acuma, casa III este scena acestui moment astral, o casa condusa in mod divin de Mercur care in acest moment este retrograd.

Mercur ca si energie care conduce scena acestui moment astral ne poate oferi “solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate, dar intr-un mod gresit. Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasilor trecuti facuti necorespunzator menirii noastre divine.

O Eclipsa de Luna in Berbec rastoarna, modifica relatiile noastre, iar de mana cu Uranus in Berbec deja vorbim de surprize, socuri. Uranus este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Uranus in conjunctie cu Eclipsa de Luna ne face destul de nervosi, neastamparati, plini de nerabdare, eruptivi, reactionand navalnic. Cand Uranus participa la “corul astral” nu poti canta ceea ce vrei tu, aici planificarea nu tine si toata lumea este in aceeasi barca. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta“, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta. In acelasi timp, putem vedea mai bine “fata unei relatii, a unui partener, asociat“ incercand sa ne transformam si sa scapam de dependentele care genereaza inhibitii si constrangeri. Excesul de independenta ne poate face sa simtim legaturile obisnuite ca pe niste lanturi ce ne sufoca.

Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina puternica, ea aduce intotdeauna in lumina fructele unor seminte plantate in trecut, nemultumirea generata de ceea ce putem culege acuma este imensa. Uranus in Berbec in simfonia lunara poate fi asemeni unui Zmeu sau a unui Fat–Frumos , asta depinde de ceea ce am semanat in trecut, povestea am creat-o noi, iar aceasta eclipsa nu face decat sa alunge pe cineva care s-a furisat in viata noastra, sa aduca alte personaje in povestea noastra sau sa dea forta personajelor existente. Oricum, cuvantul “surpriza” ramane cheia intregului tablou astrologic.

Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne exprimam intr-o maniera extrema, sa ne transformam radical, dar nu oricum, ci incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim in viata noastra. Atat femeile cat si barbatii pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada, chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea, alungarea din viata noastra a persoanei pe care o iubim.

Eclipsa de Luna in preajma lui Uranus in Berbec si retrograd are potentialul de a rupe lanturile, ne elibereaza din relatiile care ne trag inapoi.

Chiar daca Uranus este pe gradul Eclipsei de Luna, iar Pluto in Capricorn trimite o artilerie intreaga asupra noastra (el este generalul) pentru transformarea noastra, Universul are totusi grija de noi prin Zmeul astral format de Marte in Sagetator, Jupiter in Leu, Luna si Uranus in Balanta, Soarele in Balanta.

Zmeul ca si configuratie astrala este de cele mai multe ori sinonim cu reusita, dar pentru asta trebuie sa fim atenti, linistiti (nu va grabiti, nu fiti impulsivi, navalnici), doar asa putem trece peste provocarile induse de opozitia Luna in Berbec si Soarele in Balanta (eclipsa de luna).

Daca in poveste, Zmeul este un simbol al raului, apare tot timpul ca un un balaur sau ca un urias cu puteri neobisnuite, acum, Zmeul astral format ne ajuta sa invingem Zmeul pamantean, dar nu fara efort, cu siguranta Universul are pregatit pentru fiecare un Fat-Frumos capabil sa invinga Zmeul prezent in vietile noastre amintindu-ne “ca binele invinge raul“ este o lege divina a EVOLUTIEI.

Jupiter in Leu (noroc, ghid, protectiv) in trigon cu Marte in Sagetator (modul nostru de a actiona) si in trigon cu Eclipsa de Luna in Berbec (un cantar al trecutului) formeaza adevarate aripi de speranta pentru noi. Acesta Piramida de foc ce se formeaza pe cer in cinstea Eclipsei de Luna, ofera o cale divina mai usoara de a trece peste obstacole.

Stresul din trecut (Zmeul) este inca prezent, dar primim in dar oportunitatea de a ne apropia iarasi de scopul notru divin.

Ase­meni rotilor, aripile acestei configuratii astrale Zmeu devin simbolul deplasarii, al eliberarii de tot ce ne tine pe loc si ne poarta catre acele experiente necesare cresterii noastre, catre o piatra de temelie pentru viitor.

Toti gresim, dar Universul are metodele lui de a corecta greselile noastre, iar o eclipsa stie atat de bine sa ne alinieze cu ceea ce avem cu adevarat nevoie in viitor. Acum, vorbeste sufletul, iar noi va trebui sa il ascultam, sa il urmam.

Aceasta Eclipsa ne trezeste sufletul intr-un mod adesea dur, dar benefic pentru viitorul nostru, instantaneu putem constientiza ca trebuie sa terminam anumite relatii (sot, prieteni, afaceri, iubire, familie, etc.) sau putem merge mai departe cu ceea ce avem si asta depinde doar de ceea ce am ales in trecut.

Daca ziua de nastere este in jurul datei de 8 (plus, minus cinci zile) din semnele Berbec, Balanta, Capricorn, Rac, atunci, aceasta energie va avea un impact deosebit in viata voastra relationala.

Adriana Tudosa

adriana-astro.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Horoscop

To Top