Connect with us

Revistateo.ro

Mistic

Tradiții și superstiții la echinocțiul de primăvară

Pe 20 martie se încheie iarna astronomică, iar acest eveniment poartă denumirea de echinocțiu de primăvară.

Echinocțiul de primăvară: Ce să nu faci

De acest eveniment sunt legate mai multe tradiții și superstiții, iar acestea nu sunt respectate doar la noi, căci fiecare țară are obiceiurile sale. Noi o să ne limităm la cele mai interesante tradiții legate de ziua echinocțiului de primăvară.

Pe 20 martie începe noul an agrar. Copiii bat ritualic pământul cu niște bețe despre care se spune că alungă frigul năprasnic.

Aceștia spun o poezie în timpul procesiunii: „Intră frig și ieși căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”.

În ziua echinocțiului este bine să nu lenevești. Este ziua în care natura se trezește din somnul de iarnă, iar echinocțiul este prielnic momentelor creative.

CITEȘTE ȘI: Cum sunt afectate zodiile de echinocțiul de primăvară

Horoscop 20 martie 2018. Astrele se aliniază împotriva unei zodii!

Sfatul zilei 20 martie 2018. Inima unei zodii bate puternic… Iubirea o cuprinde!

Noi informații despre starea vremii. Anunțul făcut de meteorologi în urmă cu puțin timp

E bine ca în această zi să îți pui dorințe despre ce vrei să faci sau cine vrei să devii. În anumite zone din țară, echinocțiul se sărbătorea pe vremuri prin focuri de tabără și dansuri inițiatice, considerate bună vreme drept păgâne.

În această zi e bine să nu te cerți cu nimeni, să fii pozitiv, să nu stai degeaba și să nu te plângi de neajunsurile vieții, ba chiar să apreciezi ceea ce ai deja.

În această zi care pică fix în Postul Paștelui este bine să nu uităm de cele sfinte, să mergem la biserică sau să ne rugăm la icoana din camera noastră.

Este o zi numai bună pentru cei care vor să evolueze spiritual. Se spune că practicile yoga în această zi își fac efectul mai mult ca oricând. Este o zi dedicată meditației și nu trândăvelii, spun bătrânii.

Foto: shewhoseeks.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mistic

To Top