Connect with us

Revistateo.ro

Ti se vad tendoanele de la mana Uite ce inseamna acest lucru!

Stil de viata

Ti se vad tendoanele de la mana? Uite ce inseamna acest lucru!

Corpul uman este fascinant si sunt multe aspecte la el care starnesc tot felul de curiozitati. Unul dintre ele este legat de tendoanele de la mana.

Intinde antebratul pe o suprafata plana si incearca sa unesti degetul mic de cel mare. Daca vezi ca in acea zona se umfla o vena, inseamna ca ai un muschi vestigial in antebrat. Acesta se mai numeste muschiul palmar mic si este un tendon pe care aproximativ 15% din populatia Pamantului nu il are.

Citeste si:Ai litera M in palma? Iata ce inseamna

Citeste si:Ce semnifica liniile de la INCHEIETURA MAINII

Acesta poate sa lipseasca de la un singur brat sau de la amandoua, insa nu iti slabeste puterea membrelor. De fapt, nu are niciun rol, iar medicii chirurgi obisnuiesc sa il taie pentru a-l folosi la operatiile estetice, scrie blog.auntyacid.com.

 

Alte lucruri fascinante despre corpul uman

Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206.

In 30 de minute, corpul uman degaja suficienta caldura incat sa poate fierbe 3,5 litri de apa.

Ovarele contin aproximativ jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele vor avea ocazia de a da nastere unei noi vieti.

Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.

Fiecare centimetru patrat din pielea ta contine 6 metri de vase de sange, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare si 3 milioane de celule.

Un om inspira si expira de circa 23.000 de ori pe zi.

Creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri electrice decat toate telefoanele mobile din lume la un loc.

Plamanul drept retine, intotdeauna, mai mult aer decat cel din partea stanga.

Femeile clipesc de doua ori mai des decat o fac barbatii.

Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top