Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Solutii naturale pentru a scapa de paienjeni si de gandaci

Gandacii, paienjenii, mustele si soarecii creeaza panica in fiecare locuinta, iar exterminarea lor poate deveni o treaba foarte complicata.

Pot provoca iritatii ale pielii in urma intepaturilor, iar prezenta lor in casa poate fi o adevarata pacoste atunci cand incerci sa te bucuri de timp de calitate cu familia ta si cu cei dragi.

Primul gand al fiecarei persoane este sa plece la magazin si sa cumpere cateva produse chimice cu care sa extermine toate ganganiile care intra in casa.

Substantele chimice insa pot avea efecte secundare grave asupra sanatatii tale, iar animalele de casa si plantele pot avea, de asemenea, de suferit.

Substantele chimice pe care le contin produsele chimice pot produce inrosirea pielii, precum si probleme respiratorii.

Ei bine, exista si solutii naturale pentru a scapa de paienjeni si de gandaci, care pot tine cu succes la distanta toti daunatorii, fara sa creeze probleme de sanatate.

Iata ce poti folosi pentru a scapa imediat de daunatori:

1. Otetul alb – este un produs pe care il poti gasi la orice magazin. Pune intr-o sticla cu pulverizator si da cu el in locurile in care ai vazut gandaci. Vor disparea imediat, din cauza mirosului.

2. Uleiul de menta

Uleiul de menta este iritabil pentru gandaci. Pune intr-o sticla cu pulverizator putina apa, apoi adauga cateva picaturi de ulei de menta si aplica in colturile casei, acolo unde obisnuiesc paianjenii obisnuiesc sa stea. Vor pleca imediat din locuinta ta.

Solutii naturale pentru a scapa de paienjeni si de gandaci

3. Bicarbonatul de sodiu – Pune in crapaturi si in colturi bicarbonat de sodiu, iar in momentul in care insectele intra in contact cu el, vor muri imediat.

Trucuri pentru ca dormitorul tau sa para luxos

4. Amesteca ulei esential de eucalipt, levantica si rozmarin. Exact ca la uleiul de menta, insectele urasc mirosul uleiurilor esentiale. Amesteca intr-o sticla de apa cu pulverizator cateva picaturi din fiecare ulei esential si aplica in zonele in care ai vazut insectele si daunatorii. In plus, casa ta va fi parfumata.

5. Piperul rosu macinat este, de asemenea, de mare ajutor pentru a scapa de insecte.

6. Siliciul din pliculetele care se gasesc in pantofi este extrem de util. Rupe cateva pliculete si lasa continutul in zonele in care sunt daunatori. In contactul cu siliciul, insectele mor imediat.

CITESTE SI: Soluții făcute în casă pentru INVAZIA DE GÂNDACI

Principala problemă a verii, în ceea ce privește igiena casei, este invazia de gândaci! Aceștia mănâncă aproape orice, motiv pentru care s-ar putea să te trezești cu ei peste tot. Nu lăsa la îndemână mâncarea grasă, alimente sau obiecte umede ori țesuturi din lână sau cartoane: gândacii înfulecă tot!

Unde se ascund gândacii care apar vara?
1. În interiorul mobilei de bucătărie sau în sertarele din cameră.
2. Sub clapa de la toaletă, în baie, în țevile ce fac legătura cu chiuveta
3. Sub frigider și între dispozitivele de plastic sau gumă din interiorul acestuia
4. În jurul coșului de gunoi
5. Sub masa de bucătărie

Cum poți să îi alungi din casa ta? Iată câteva rețete:
1. Ceapă + acid boric. Toacă o ceapă mică și amestec-o cu acid boric (îl puteți procura din orice farmacie). Puteți amesteca acidul boric și cu făină și puneți-l în colțurile casei pentru a scăpa de gândaci.

2. Lavanda. Pune câteva ramuri sau frunze de lavandă în locurile unde ai observayt frecvent gândaci prin casă. Mirosul puternic și plăcut al florilor de lavandă este fatal pentru gândaci.

3. Zahăr + bicarbonat de sodiu. Gândacii au un stomac eminamente acid. Fă o pastă din bicarbonatul de sodiu și zahăr umed și aplică-l în locurile unde își fac veacul micile insecte. Gândacii nu pot rezista la tot ce e dulce, iar simțind gustul zahărului, îl vor consuma fără să știe că este zahăr acid.

4. Frunze de nuc. Pune câteva frunze de nuc cu tot cu ramuri pe mobila din cameră sau din bucătărie pentru a stopa invazia de gândaci.

Sfatul de aur: Împachetați bine mâncarea și nu lăsați ambalaje ori resturi alimentare la îndemâna gândacilor. Orice firmitură poate atrage colonii întregi de gândaci.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top