Connect with us

Revistateo.ro

ardeilor

Sanatate

Sigur nu stiai despre aceste beneficii ale ARDEILOR COPTI!

Sunt deliciosi intr-o salata racoritoare de vara, dar sunt si extrem de sanatosi. Iata calitatile unice ale ardeilor copti.

Ardeii sunt la fel de sanatosi consumati atat in stare cruda, cat si copti. Dar ce ii face asa de speciali printre legume?

CITESTE SI: 5 motive să consumi ARDEI în fiecare zi

Ardeii contin o substanta activa numita capsaicina, care este un anticoagulant eficient, ce previne infarctul miocardic si atacul cerebral. Contin beta-caroten, care e un antioxidant puternic, ce combate efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza arterele, nervii si tesuturile.

Ardeii sunt plini de vitamina C. Stiai ca ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele, iar ardeiul iute are cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala. Practic, 100 de grame de ardei acopera doza zilnica recomandata de vitamina C.

CITESTE SI: Soluția de prim-ajutor: ARDEIUL IUTE ROȘU

Gogosarul, care face parte tot din familia ardeiului, are si el proprietati medicale deosebite. Incearca tinctura de gogosar pentru a unge zonele care dor din cauza artritei. Sucul de gogosari trateaza balonarea.

Ardeii capia, cei pe care ii coacem, sunt cei mai bogati in beta-caroten, iar efectul antioxidant se pastreaza chiar si dupa ce ii frigem. Tine cont ca daca ii cureti de coaja dupa ce ii coci sunt mai usor de digerat.

Sursa foto: lemonsqueezy.eu

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top