Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Sfaturi pentru parinti: cum se alege mobila pentru copii

Mobila pentru copii reprezinta o mare bataie de cap. Motivul este simplu: indiferent de varsta pe care o are cel mic sau cea mica, mobila pentru copii trebuie sa respecte norme de siguranta, trebuie sa aiba o anumita calitate si sa tina cont si de parerea celor mici (daca au varsta la care o pot spune) sau personajele favorite ale acestora.

Atunci cand vorbim despre mobila pentru copii, specialistii recomanda lemnul. Se potriveste in orice camera, imprima o senzatie de caldura si de intimitate, asigura confort si poate fi utilizat ca structura mata sau lacuita. Mai mult decat atat, nu se demodeaza niciodata.

Iata numai cateva aspecte pe care parintii ar trebui sa le ia in considerare atunci cand achizitioneaza mobila pentru copii:

● Mobila pentru copii trebuie sa fie practica
Mobila pentru copii nu trebuie sa fie masiva. Iar specialistii recomanda ca ea sa fie modulara, pentru ca astfel devine rapid practica, utile, comoda si eficienta. O mobila pentru copii modulara se poate adapta in functie de varsta, activitatile, preocuparile si necesitatile celui mic. Reprezinta o achizitie inteligenta si pentru parinti, care nu vor trebui sa cumpere mobila pentru copii in fiecare an.

● Mobila pentru copii trebuie sa fie adaptata varstei copiilor
Iar aici ne referim la aspectele legate de siguranta celor mici: la 3 ani, colturile pieselor de mobila pentru copii, trebuie sa fie rotunjite. Patru ani mai tarziu, biroul sau masa de studiu devine principalul element al camerei. La 13 ani, copiii citesc foarte mult, asadar noptiera capata atentie mai mare din partea parintilor. Un alt exemplu foarte bun de mobila pentru copii adaptata varstei este urmatorul: cand sunt mari, e foarte bine sa fie achizitionata mobila pentru copii cu dulapuri suspendate si fixate in perete, la o inaltime care sa le permita celor mici sa ia usor lucrurile de pe raft.
Cand sunt mici, nu e deloc recomandata o astfel de mobila pentru copii, pentru ca ei nu ajung la lucrurile pe care si le doresc si au tendinta sa se urce pe un scaun pentru a ajunge la ele, lucru care poate duce la accidente nedorite.

● Accesorizarea camerei cu mobila pentru copii
E important ca in camera celui mic sa se regaseasca bucurie, e important ca mobila pentru copii sa fie in perfecta concordanta cu personalitatea lui si cu accesoriile care fac pana la urma universul lui mai colorat. Tineti cont de faptul ca cei mici isi petrec foarte mult timp in camera, inca de la nastere si trebuie sa se simta bine acolo.

Puteti observa cu usurinta faptul ca nu am discutat despre pret. Aici, fiecare familie isi stabileste un buget pentru mobila pentru copii. Ei stiu cel mai bine cat sunt dispusi sa ofere si de ce. Daca sunteti in cautare de mobila pentru copii, noi va invitam sa descoperiti oferta Noriel. Patuturi, lampi si multe altele va asteapta la preturi accesibile si calitate buna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top