Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Sfântul Filip, sărbătorit astăzi de creștin ortodocși. Ce să nu faci

Astăzi este o zi importantă pentru creștin-ortodocși. În calendar este pomenit Sfântul Filip, împreună cu Sfântul Grigorie Palama.

Sfântul Filip este unul din cei 12 apostoli care au stat aproape de Mântuitorul Iisus Hristos. Era din Betsaida, la fel ca Sfinții Petru și Andrei.

Spre deosebire de primii doi, el avea carte și știa învățăturile despre Fiul lui Dumnezeu. Filip este apostolului căruia Iisus i-a spus că neamurile vor crede că el este cu adevărat Dumnezeu numai după ce va muri și va învia și, prin Filip, ne-a fost revelat nouă.

„Cel ce M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl”, ar fi spus Iisus Hristos, conform Bibliei. Astăzi este indicat să nu te cerți cu cei dragi și să nu îi superi pe cei vârstnici din familie.

Se spune că persoanele care se ceartă astăzi vor avea parte numai de probleme în perioada următoare.

Rugăciunea către Sfântul Filip

Apostole Sfinte Filip, roagă pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Cu Razele Cele Prealuminate ale Dumnezeieştii Străluciri, lui Hristos îndulcindu-te luminat, de Dumnezeu propovăduitorule Apostole Filip, cu strălucirile tale cele după împărtăşire, luminează-ne pe noi.

Stih: Sfinte Apostole Filip, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cel Ce ţie ţi-a arătat mărirea Părintelui prin Sine, Sfinte Filip, Hristos cu ceata ucenicilor pe tine te-a rânduit, a ta faptă bună mai înainte cunoscând, de Dumnezeu fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Acum nu în închipuiri întunecate, nici în umbre, nici în oglinzi vezi, preainţelepte, pe Izvorul Bunătăţilor Hristos, Marginea doririlor, ci faţă către faţă Îl vezi lămurit.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Lipsind căpeteniile din seminţia lui Iuda, Preacurată, Fiul tău şi Dumnezeu, venind Povăţuitor marginilor pământului, cu adevărat acum a împărăţit.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea de marți care dezleagă blestemele

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top