Connect with us

Revistateo.ro

Semnificațiile celor mai celebre simboluri

Stil de viata

Semnificațiile celor mai celebre simboluri

Tu cunoști cu adevărat semnificațiile celor mai celebre simboluri? Știi de la ce vine butonul Power de la dispozitivele electronice? Dar semnul Bluetooth? Îți prezentăm semnificațiile ascunse ale acestor simboluri pe care le vezi peste tot.

Semnificațiile celor mai celebre simboluri

SIMBOLUL BLUETOOTH

Simbolul Bluetooth, compus din literele H și B

Acest simbol descrie o tehnologie recentă. Este vorba despre conexiunea wireless între două telefoane compatibile. Deși este o invenție nouă, simbolul datează de secole. Regele Danemarcei, Harald Blatand (secolul al X-lea) a unificat două triburi rivale unind literele H și B ca simbolistică. Harald era poreclit „Dinte Albastru” (Bluetooth) pentri că mânca multe coacăze.

SIMBOLUL MEDICO-FARMACEUTIC

Sursa foto: ClipartFest

Toiagul înconjurat de șerpi este simbolul după care recunoști o farmacie. Este folosit atât la spitale cât și la plafaruri. Inițial, se credea că s-au folosit șerpii în această grafică deoarece din veninul lor se prepară multe medicamente și seruri medicinale.

CITEȘTE ȘI: Arta chinezilor de descifrare a viselor. SEMNIFICATIILE ANUMITOR VISE

CITEȘTE ȘI: Semnificatiile magice ale numarului 7

Adevărul e că simbolul s-a născut dintr-o greșeală, iar semnificația lui este alta. Simbolul adaptat de medicii militari din America stinge orice conflict. Era folosit de multe ori pe fronturi când un conflict lua sfârșit.

SIMBOLUL POWER

Semnul Power

Simbolul de pornire-oprire pune laolaltă două cifre: 1 și 0. 1 înseamnă pornit, 0 înseamnă oprit.

PENTAGRAMA

Pentagrama

Pentagrama e denumită (mai ales de preoți) un simbol satanic. Multe persoane au tatuate acest simbol fără să îi știe cu adevărat semnificația. Punctul cel mai înalt înseamnă spirit, iar celelalte patru elemente sunt apa, aerul, pământul și focul.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top