Mancaruri
SECRETUL Sarmalelor in foi de varza. Sigur nu stiai asta!
Nu exista masa de Craciun fara faimoasele sarmalute. Fie ca sunt in foi de vita sau nu, acestea impodobesc masa festiva a sarbatorilor de iarna din casa fiecarui roman, dar stiai secretul sarmalelor in foi de varza? Citeste acest articol pentru a-l afla!
Ingrediente
-2,5 kg varza dulce
-500 g carne de porc
-2 cepe
-marar
-piper
-cimbru
-sare
-60-70 g de orez
-suc de la 4 rosii sau 350 ml de suc de rosii, gata facut
-5 foi de dafin
-3 linguri de ulei de masline
-zeama de la o lamaie
-o lingurita de boia
PREPARAREA UMPLUTURII
Toaca marunt cele doua cepe si pune-le la calit in putin ulei, pana devin sticloase. Adauga apoi boia si orezul, amestecand bine. Intr-un castron adanc, pune carnea tocata, condimentand cu sare si piper dupa gust. Dupa ce se racesc ceapa si orezul calite, se adauga in castron, peste carne, amestecand pana obtii un amestec omogen.
Pentru a face sarmalele, se ia cate o bucata de frunza de varza pe care se pune o lingurita din carnea proaspat condimentata. Se ruleaza sarmaluta si se inchide bine, pentru a nu se desface in timp ce fierbe.
CITESTE SI: Sfaturi practice pentru ca mancarea sa nu se strice (macar) in primele zile de Craciun
CITESTE SI: Inoveaza meniul de Craciun! Incearca aceste aperitive
Intr-o cratita curata, pune niste varza taiata (fideluta) pe fund, apoi adauga sarmalutele, asezandu-le uniform. Adauga deasupra condimentele (inclusiv foile de dafin) si sucul de rosii, indoit cu apa, pana cuprinzi toate sarmalutele. Pune cratita pe foc, pana da in clocot, dupa care da-o la cuptor pentru cel putin doua ore. Verifica din cand in cand daca a scazut apa si completeaza daca e nevoie.
SECRETUL sarmalutelor in foi de varza este modul in care fierbi varza dulce inainte de a te apuca de gatit. Pentru a nu deteriora frunza de varza in care vei inveli carnea tocata, iata ce trebuie sa faci. Urmareste videoclipul de mai jos!
Le poti servi simple sau stropite cu smantana, alaturi de o bucata fierbinte de mamaliga.
Spor la gatit!
Stiai despre secretul sarmalelor in foi de varza? Spune-ne in comentarii!
Sursa foto: mancare.ro
maria
2015-12-16T08:28:37+02:00 at 2015-12-16T08:28:37+02:00
Buna,nu stiam cum se moaie varza cu otet dar……………………….In primul rand varza pe care ati folosit-o nu e romaneasca,are cotoare si frunze groase, cea romaneasca e sa spunem mai….fina.In al doilea rand,cele mai bune sarmale se fac cu varza murata,mai ales de Craciun. Carnea trebuie sa fie de porc si de vita,daca mai pui si un pic de afumatura sunt un deliciu.Sa nu uitam mamaliga si ardeiul iute.
PS.Ati pus numai o ceapa,ce ati facut cu a doua?