Connect with us

Revistateo.ro

Salam de biscuiți de post

Retete de post

Salam de biscuiți de post

Pentru că am intrat în Postul Crăciunului, vom încerca să vă oferim cât mai multe rețete de post. Această rețetă pentru salamul de biscuiți este ușor de preparat și vă oferă un desert minunat pentru această perioadă. Iată de ce aveți nevoie!

Ingrediente:

– 600 de grame de biscuiți simpli

– 150 de grame de nuci tocate

– 150 de grame de zahăr pudră

– 5 bucăți de rahat

– 2 lingurițe de esență de rom

– o mână de stafide

– 50 de grame de cacao

– un pachet de margarină

CITEȘTE ȘI: SUPĂ CREMĂ DE LINTE

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui blender se macină biscuiții. Dacă nu aveți blender îi puteți înveli într-un prosop curat peste care să treceți în repetate rânduri cu un sucitor. Se amestecă apoi cu margarină, cacao și zahăr pudră.

Se înmoaie stafidele în rom și se lasă câteva minute să se rehidrateze, apoi se adaugă peste compoziția de biscuiți. Se amestecă și rahatul tăiat cubulețe, împreună cu nuca și se formează un aluat gros.

Pe o suprafață curată se întinde folie de plastic. Se așează aluatul uniform și apoi se răsucește folia până ce obțineți forma unui salam. Acesta se păstrează la frigider timp de cel puțin 4 ore, după care se scoate și se pudrează cu cacao sau fulgi de cocos.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top