Connect with us

Revistateo.ro

Rugăciunea către Sfântul Anton de Padova, pentru dezlegarea cununiilor

Credinta

Rugăciunea către Sfântul Anton de Padova, pentru dezlegarea cununiilor

Unii tineri nu reușesc să se căsătorească, în ciuda faptului că își doresc foarte mult acest lucru. Persoanele care își doresc să facă acest pas și simt că au „cununiile legate”, ar trebui să se roage Sfântului Anton din Padova. Acest Sfânt unul dintre cei mai iubiți sfinți. Sfântul Anton de Padova este considerat protector al nativilor americani, al săracilor, al femeilor însărcinate, al călătorilor, al înfometaților, al pescarilor, al obiectelor pierdute sau furate. Este, fără doar și poate, unul dintre cei mai iubiți sfinți.

De asemenea, acesta ajută și la dezlegarea cununiilor. Iată rugăciunea care se poate spune în fiecare seară, timp de nouă zile.

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeu cel atotputernic, care ai distrus imparatia diavolului si prin Biserica ta ai intemeiat o noua imparatie pe pamant, iar pe noi nevrednicii tai preoti ne-ai investit cu puterea ta dumnezeiasca; cel care ai spus ucenicilor tai: „Mi s-a dat toata puterea in cer si pe pamant si aceasta putere v-o dau si voua…”, milostiveste-te acum si indeparteaza, prin ruga mea, de la slujitorul tau (se spune numele…) toate farmecele, toate vrajile si binecuvanteaza-1 cu implinirea dorintei lui de casatorie, inlaturand in vederea aceasta toate piedicile.

Citește și: Rugăciunea celor care nu pot avea copii

Dumnezeule atotputernic, care l-ai creat pe om intru bunatatea ta si binecuvantandu-1, ai zis: „Nu este bine ca omul sa fie singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui“ si din coasta i-ai zidit femeie si, binecuvantandu-i, le-ai dat legea: „Cresteti, inmultiti-va si mosteniti pamantul“.

Cel care ai binecuvantat nunta din Canna Galileei si ai oranduit taina casatoriei, pentru binele si ajutorul omului pe pamant; cel care ai zis prin marele tau Apostol Paul: „Cel ce-si casatoreste fata, bine face!”, milostiveste-te si binecuvanteaza pe slujitorul tau N (se spune numele complet…), oranduind si pentru el cararea unei casatorii grabnice si reusite.

Scoate deci in calea lui pe cea harazita de tine sa fie partea lui, sa fie sotia lui, dupa sfanta ta lege si oranduire si pe care s-o inzestrezi cu caracter bland, blajin, cu cumintenie si cu dragoste deplina si sincera pentru caminul ce-1 va intemeia.

Indeparteaza, Doamne, de la slujitorul tau N. (se spune numele complet…) toate farmecele, vrajile, greutatile si piedicile. Izbaveste-1 necontenit de uneltirile vrajmasilor sai si daruieste-i cu marinimie sanatate deplina, liniste sufleteasca, castig spiritual si realizarea dorintelor bune si sfinte. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.”

Tatal Nostru… Bucura-te Maria,… Slava Tatalui… (Se poate stropi cu apa sfintita, apoi urmeaza binecuvantarea data de preot).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top