Connect with us

Revistateo.ro

Reteta de prajitura cu ciocolata, buna de servit la masa de Paste

Prajituri

Reteta de prajitura cu ciocolata, buna de servit la masa de Paste

Nu exista sarbatoare fara prajituri! Preparatele dulci sunt preferatele tuturor, mai ales dupa o lunga perioada de post.

Prajitura cu ciocolata se face foarte repede, iar gustul ei e delicios. Este cea mai buna prajitura pe care o poti servi familiei si musafirilor de sarbatori.

Reteta de prajitura cu ciocolata: Ingredientele necesare

Pentru blat:
– 6 oua;
– 200 de grame de zahar;
– 40 de mililitri de apa;
– 40 de mililitri de ulei;
– 3 linguri de cacao;
– 200 de grame de faina;
– un plic de praf de copt.

Pentru crema:
– 400 de grame de ciocolata alba;
– 400 de mililitri de frisca;
– 5 grame de gelatina;
– un plic de glazura din comert.

Cum se prepara

1. Separa albusurile de galbenusuri.

2. Amesteca galbenusurile cu ulei pana se obtine o maioneza subtire. Bate apoi albusurile impreuna cu zaharul pana se face spuma, iar la final adauga apa.

3. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, iar apoi adauga treptat galbenusurile. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa blatul sa se coaca aproximativ 30 de minute.

Si… cum se face crema?

1. Pentru crema, trebuie sa folosesti ingredientele enumerate mai sus. Pune frisca lichida intr-o cratita pe baie de aburi si cand este gata adauga ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca pana ciocolata se topeste si crema se omogenizeaza.

2. Pune cratita pe aragaz, la foc mediu si lasa crema la fiert aproximativ 5 minute. Da deoparte sa se racoreasca, iar apoi dizolva gelatina in apa calduta. Atentie! Nu lasa gelatina la fiert pentru ca se va inmuia prea tare.

3. Crema se lasa in frigider cateva ore, iar apoi se bate cu mixerul pana devine consistenta.

CITESTE SI: Prajitura Dobos

CITESTE SI: Prajitura MINUNE fara coacere

4. Taie blatul in doua si insiropeaza-l cu sirop de zahar ars. Topeste 250 de grame de zahar ars intr-o craticioara, cu doua linguri de apa. Cand devine caramelizat, stinge zaharul ars cu 500 de mililitri de apa. Poti adauga si putina esenta de rom, daca iti place.

Praful de glazura din plic se prepara dupa instructiunile trecute pe ambalaj. In general se face foarte usor.

1 Comment

1 Comment

  1. Elena

    2017-04-09T18:04:29+03:00 at 2017-04-09T18:04:29+03:00

    A uitat sa mentioneze ce face cu albusurile batute spuma! Pentru cele care gatesc mai des, este lesne de inteles, dar pentru una( unul) care e novice, nu ii iese nimic, daca nu stie ce sa faca!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top