Connect with us

Revistateo.ro

Daca vrei s agatesti un desert sanatos si gustos, ai putea incerca aceasta reteta de Paste: biscuiti cu morcov si stafide.

Retete de Paste

Reteta de Paste: Biscuiti cu morcov si stafide

Daca nu stii ce ai putea gati de Paste, ai putea incerca un desert care se prepara usor, este sanatos si delicios. Poti gati bisuiti cu morcov si stafide. Mai jos vei gasi lista cu ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati aceasta reteta de Paste, precum si modul in care se prepara.

Reteta de Paste – Biscuiti cu morcov si stafide

Pentru acest desert ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 200 de grame de morcov dat pe razatoare
– 50 de grame de stafide sau alte fructe uscate, in functie de preferintele fiecaruia
– 1/2 de lingurita de scortisoara
– 1/2 de lingurita de praf de copt
– 2 linguri de nuci/migdale/alune maruntite
– 60 de ml de ulei
– 120 de grame de faina
– 2-3 linguri de zahar alb sau brun, sau miere, ori alt indulcitor, in functie de preferinte
– 90 de grame de fulgi de ovaz fini

Biscuitii cu morcov si stafide se pregatesc astfel:

– Spalati morcovul, indepartati coaja si dati-l pe razatoare

– Puneti morocul ras intr-un recipient. Peste morcov puneti stafidele sau alte fructe uscate, la alegere. Apoi adaugati si uleiul. Amestecati, dupa care puteti adauga zaharul, scortisoara si nucile/migdalele/alunele.

– Peste acest amestec adaugati fulgii de ovaz.

– Amestecati ingredientele bine. Dupa aceea lasati-le in recipient pentru o jumatate de ora.

– Dupa o jumatate de ora puteti pune in acel amestec si faina si praful de copt.

– Amestecati bine toate ingredientele.

– Luati cantitati mici din acel aluat, dati-le forma dorita, apoi asezati-le pe o tava peste care ati pus hartie de copt.

– Incalziti putin cuptorul inainte de a pune tava.

– Lasati biscuitii la cuptor timp de aproximativ o jumatate de ora. Este ideal sa verificati din cand in cand pentru ca biscuitii sa nu se rumeneasca prea mult.

– Dupa ce ii scoateti din cuptor, asteptati putin pentru a se raci.

– Ii puteti manca reci sau calzi.

Pofta buna!

Articole pe aceeasi tema:

Reteta de Paste: Chec dietetic

Reteta de Paste: Placinta cu lamaie si iaurt

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de Paste

To Top