Connect with us

Revistateo.ro

Retelele lui Antonio: Piept de curcan cu fistic, ardei rosu si "aria de busuioc"

Mancaruri

Retelele lui Antonio: Piept de curcan cu fistic, ardei rosu si „aria de busuioc”

In aceasta editie chef Antonio Passarelli a gatit piept de curcan cu fistic, ardei rosu si „aria de busuioc”.

Reteta lui Antonio Ingrediente:
350 de grame piept de curcan
1 lamaie
50 de grame fistic crud
1 fir de usturoi proaspat
1 portocala
1 legatura de busuioc
2 ramuri de rozmarin
sare
piper
40 de grame unt

Reteta lui Antonio Pentru „Aria de busuioc”:
500 ml apa
1 legatura busuioc
1 lingurita lecitina
1 fir usturoi verde
sare

Reteta lui Antonio Pentru garnitura:
2 cartofi
sare
piper
ulei de masline
usturoi
cimbru
1 lingura miere
2 linguri otet de vin rosu

Se taie bucatele curcanul, se sfarama fisticul, iar celelalte condimente se taie marunt. Se rade un pic de coaja de lamaie si portocala si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pune sare, piper si restul ingredientelor peste bucatelele de curcan si se invelesc cu o folie trasparenta alimentara si li se da o forma de hamburger mare.

Dupa aceea se pun in cuptor la 72 de grade, aproximativ 3 ore. Odata scos din cuptor, se aromatizeaza un pic de unt si ulei intr-o tigaie cu rozmarin, busuioc si un fir de rozmarin si se rumeneste curcanul in acest ulei. Spre sfarsit se adauga ardeiul taiat cubulete, apoi se adauga mierea, ceva frunze de busuioc si cimbru.

Cartoful se taie in felii lungi, se trec intr-un bol si se dauga cateva frunze de busuioc. Se pune intr-o tava o hartie de copt, pe ea se pun feliile de cartof. Le punem la cuptor la 180 grade aproximativ 25 de minute sa se rumeneasca bine.

Separat se mixeaza in blender toate ingredientele pentru „aria de busuioc”. Se va crea o spuma asemanatoare cu spuma de sapun care se va folosi la decorarea farfuriei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top