Connect with us

Revistateo.ro

Remedii pentru cistita interstițială

Sanatate

Remedii pentru cistita interstițială

Printre cele mai frecvente simptome ale cistitei se numără:

– discomfortul pelvin

– junghiuri și dureri pelvine

– nevoia frecventă de a urina (în general pacienții care suferă de cistită urinează de aproximativ 50 de ori pe zi)

– actul sexual dureros

dureri musculare

– urină tulbure

Simptomele variază de la un individ la altul și pot fi sporadice. Dacă suferiți de cistită este recomandat să evitați frigul și să adoptați un regim alimentar corespunzător. Iată câteva remedii care vă pot ușura suferința!

Bicarbonatul de sodiu se numără printre cele mai populare remedii împotriva cistitei. Acesta reduce nivelul acidității și senzația de arsură. Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă călduță și bea acest amestec în decursul unei zile. De asemenea, te poți spăla cu el, pentru a reduce durerile și usturimea.

Probioticele s-au dovedit a fi extrem de eficiente la reducerea simptomelor stărilor inflamatorii. Acestea combat inflamația și umflarea vezicii urinare și conțin quercetin, un puternic antioxidant care s-a dovedit a fi un agent antiinflamator extrem de eficient.

Cistita poate fi ameliorată prin înlocuirea alimentelor acide cu alimente alcaline. Încearcă să elimini din dieta ta alimentele precum citricele, cafeaua, băuturile acidulate, sucul de fructe procesat, roșiile din comerț, carnea procesată, ceapa sau iaurtul. Încearcă să bei mai multe sucuri de legume cum ar fi amestecurile de morocv, spanac și sfeclă sau morcov, țelină și pătrunjel. Nu uita că pentru a trata rapid cistita, trebuie să mărești aportul de lichide.

Spanacul este o sursă importantă de acid folic, fosfor și vitamina E. De asemenea, are numeroase proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea radicalilor liberi și reduc inflamațiile. Totodată este alcalin și reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare pe care le poți face dacă suferi de cistită.

Un alt remediu eficient este baia de șezut. Băile de șezut se fac de obicei seară, înainte de culcare. Într-un tifon se pun plante precum coada șoricelului, mușețel sau coada calului. Se leagă bine tifonul și se introduce într-un lighean cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute și apoi se face o baie fierbinte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top