Connect with us

Revistateo.ro

Problemele nasterii acasa in Romania

Sanatate

Problemele nasterii acasa in Romania

Chiar daca mai demult femeile nasteau acasa, pentru ca nu existau spitale, lucrurile stau altfel in ziua de azi. Cel mai mare avantaj al nasterii acasa este mediul familial pe care mamica il cunoaste, care nu ii provoaca stresul pe care il poate primi de la halatele albe din spital si altele mamici care isi plang de mila vorbind despre durerile nasterii.

Medicii obstetricieni nu sustin nasterea acasa, desi in Romania, nasterea acasa este mai recomandata decat in Vest daca cea mai apropiata unitate spitaliceasca este la o jumatate de ora de mers cu masina, distanta fata de domiciliu.

Nasterea acasa in Romania are mai multe piedici: lipsa unei legislatii si dificultatea cu care gasesti o moasa experimentata care sa te asiste la travaliu, aparitia complicatiilor de sarcina care se pot trata in spitale, riscul decesului bebelusului in cazul unei complicatii sau a mamei.

O alta problema, o disputa intre medici si moase, este riscul infectiei. Avand in vedere situatia anumitor spitale de provincie din Romania, am putea spune ca mamica s-ar putea infecta mai degraba la spital decat in mediul de acasa, care este unul cat de cat mai curat.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top