Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Mos Nicolae

Retete Craciun

Prajitura lui Mos Nicolae

Cu pasi repezi ne apropiem de ziua in care copiii afla cat de cuminti au fost peste an. Si cum toti copii au fost cuminti, am pregatit o reteta simpla pe care o puteti prepara rapid casa pentru a le oferi celor mici un dar dulce. Inainte sa ne apucam trebuie sa punem 125 gr de stafide intr-un pahar cu apa cat sa le acopere si scoatem 250 gr de unt de la frigider, pe care trebuie sa-l lasam la temperatura camerei pentru 30 de minute.

Incalzim cuptorul la o temperatura de 180 de grade, dupa care ungem cu unt o tava de chec pe care o tapetam apoi cu faina.

Amestecam 2 lingurite de faina cu stafidele scurse si stoarse bine, cu ciresele confiate si cu nuci. Faina ramasa cu zaharul, praful de copt si putina sare. Adaugam untul, laptele si esentele de rom pe care le mixam la viteza mica timp de doua minute, mai apoi la viteza medie alte 2 minute. Adaugam cele 4 oua si mixam in continuare 2 minute. Cu ajutorul unei linguri adaugam fructele amestacte anterior pana cand acestea se incorporeaza. Compozitia se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptor timp de 55 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata o lasam la racit timp de 10 minute in tava, apoi o scoatem si o lasam pana cand devine complet rece.

Intre timp ne apucam sa preparam glazura, pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 250g zahar pudra
  • 1 lingurita (aprox 10-15g) de unt moale
  • 1 lingurita (aprox 5ml) de suc de lamiae
  • 2-3 lingurite (aprox 30-40ml) de apa fierbinte

Combinam zaharul pudra, cu untul si sucul de lamaie, apoi adaugam rand pe rand apa fierbinte. Rezultatul trebuie sa fie o glazura lipicioasa si consistenta. Adaugam glazura pe intreaga prajitura si o lasam la racit.

Daca doriti un alt aspect al prajiturii puteti folosi, de exemplu, forme de briose. Aveti nevoie de 24 de forme .

Acest articol este sustinut de Prajituri de Casa.

2 Comments

2 Comments

  1. AnemaryRoau

    2013-12-04T16:55:02+02:00 at 2013-12-04T16:55:02+02:00

    hihihi…eu chiar ma gandeam sa fac un Chec,nu eram sigura daca e o alegere buna sau nu..Dar cum surorii mele ii place cred ca asta conteaza cel mai mult.Doar ca de data asta o sa schimb putin reteta…Multumesc Teo:)

  2. Brandusa Draghici

    2013-12-06T16:01:15+02:00 at 2013-12-06T16:01:15+02:00

    Buna ziua! Sunt Brandusa Draghici, actrita si solista de muzica populaera. In urma unei vizite la Orfelinatul „Ciresarii” sector 5, si cu aprobarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, am initiat campania UN COPIL…O DORINTA …O BUCURIE care urmareste sa uneasca cat mai multa lume de pe internet pentru a indeplini dorintele acestor copii. Va invit sa cititi si dumnevoastra scrisorile lor catre Mos Craciun si sa le aflati dorintele. Doresc si rog sa ne usurati munca, mentionand in emisiune sau pe pagina dumnoavoastra de Facebook ce presupune aceasta campanie. Doamna Antonica Simion, sefa de centru, a facut o lista cu lucrurile esentiale de care are nevoie pentru ei si cautam un mic sponsor. Va astept pe pagina mea de facebook Brandusa Draghici Official unde sunt postate si scrisorile micutilor si unde am explicat in detaliu ce presupune aceasta campanie. Multumesc Doamna Teo!!Va imbratiseaza o braileanca! Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete Craciun

To Top