Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Dobos

Prajituri

Prajitura Dobos

Prajitura Dobos este una dintre cele mai vechi delicatesuri din zona rurala romaneasca, un preparat dulce cunoscut mai ales in Ardeal. Se face usor, iar gustul ei e de neuitat.

Daca vrei sa le oferi un motiv dulce de bucurie celor din jur, prajitura Dobos este solutia. Aceasta se face foarte usor, iar glazura care o acopera te face sa iti lingi degetele. E o prajitura cu blat consistent si crema delicioasa, deci are tot ce ii trebuie.

Ingrediente pentru prajitura Dobos

Ce iti trebuie pentru blat:
– 6 oua;
– 6 linguri de zahar;
– 6 linguri de faina;
– esenta de vanilie;
– un pliculet de praf de sare;
– un pliculet de praf de copt.

Ce iti trebuie pentru crema:
– 250 grame de unt;
– 3 linguri de lapte fierbinte;
– 200 grame de ciocolata cu lapte;
– 150 grame de zahar;
– 5 galbenusuri;
– esenta de rom.

Ce iti trebuie pentru glazura:
– 200 grame de zahar;
– 50 grame de unt;
– 2 linguri de zeama de lamaie.

Cum se prepara delicioasa prajiturica

Incepem cu blatul. Freaca galbenusurile cu zaharul pana iese ca o crema. Bate apoi albusurile spuma si amestec-o cu sare, dupa care trebuie sa combini cu galbenusurile.

Adauga faina, iar apoi pune praf de copt. Foloseste o spatula de lemn ca sa nu se lase. Coace foile pe fundul tavii. Trebuie sa iti iasa in jur de 4-5 foi.

Foile se coc repede, insa trebuie supravegheate ca sa nu se arda. Intre timp, apuca-te de crema. Bate untul spuma cu 2-3 linguri de lapte fierbinte si freaca galbenusurile cu zahar.

Pune ciocolata topita la abur peste galbenusuri si untul frecat si adauga esenta de rom. Amesteca pana obtii o crema consistenta, care sa se lipeasca bine de foi.

CITESTE SI: Prajitura Carpati. Vezi reteta

Glazura se pune pe ultima foaie de aluat. Topeste zaharul si, dupa ce s-a caramelizat, adauga untul. Amesteca in tot acest timp. Pune apoi zeama de lamaie pe foc cateva minutele.

Zeama se pune peste prajitura la final. Pentru a o consuma mai usor, taie felii simetrice cand prajitura este gata. Pofta buna!

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top