Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura cu morcovi / foto: Shutterstock.com

Prajituri

Prajitura cu morcovi. Desertul delicios pentru pofticiosi

Daca ai chef sa pregatesti o prajitura si nu stii cum sa iti faci copiii sa manance ceva delicios pregatit in casa, iti recomandam una dintre cele mai iubite prajituri ale americanilor, prajitura cu morcovi.

Gustul acestei prajituri este unul inconfundabil, asa ca ii vei rasfata si pe cei mai mofturosi membrii ai familiei, care vor mai cere inca o portie.

Pentru ca este o reteta care se pregateste foarte repede, chiar si o gospodina incepatoare o poate incerca, iar rezultatul cu siguranta ca va fi pe masura asteptarilor celor dragi ei.

Iata ingredientele de care ai nevoie pentru prajitura cu morcovi:

Ingrediente pentru blat:

250 gr faina
250 gr morcovi
150 gr zahar
4 oua
250 ml ulei
1 lingurita praf copt
un praf scortisoara
1 praf nucsoara
1 cm radacina ghimbir

Pentru crema:

100 gr unt nesarat
100 gr zahar pudra
250 gr crema de branza
extract de vanilie

Se pun intr-un vas faina, praful de copt si morcovul ras. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se adauga si ele in vas. Se pune uleiul si se omogeniza. Se adauga scortisoara, nucsoara si ghimbirul ras si se incorporeaza si acestea.

Citeste si:  Reteta de faguri pufosi

Se toarna aluatul astfel obtinut in forma de copt. Daca ai o forma din silicon, nu mai este nevoie da fie unsa, daca folosesti o forma obisnuita, fie o ungi cu putin ulei, fie o tapetezi cu hartie de copt.

Se da aluatul obtinut la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute sau pana se rumeneste usor pe margini. Se scoate din cuptor cu atentie si se lasa sa se raceasca. Urmatorul pas este pregatirea cremei.

Untul moale se freaca impreuna cu zaharul pana devine cremos. Se adauga crema de branza si vanilia si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se toarna crema deasupra blatului lasand-o sa curga putin pe margini.

Se poate decora prajitura cu morcovi cu ce fructe doresti, recomanda caietulcuretete.com.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top