Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură cu lichior de ouă

Prajituri

Prăjitură cu lichior de ouă

Iată o prăjitură perfectă pentru masa de Anul Nou!

Ingrediente:

– 200 de grame de unt

– 250 de grame de zahăr

– 3 ouă, la temperatura camerei

– esență de vanilie

– coajă rasă de lămâie

– 500 de grame de făină

– un praf de copt

– 200 de ml de lichior de ouă

CITEȘTE ȘI: 5 FELURI ÎN CARE POȚI PREPARA CARTOFII DULCI

Pentru cremă:

– 2 linguri de făină

– un vârf de cuțit de sare

– 200 de ml de lichior de ouă

– 100 de grame de unt, la temperatura camerei

– 200 de grame de zahar

– esență de vanilie

– esență de rom

– coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt.

Într-un vas încăpător se bate untul împreună cu zahărul, până ce acesta din urmă se topește, iar compoziția devine pufoasă. Culoarea compoziției ar trebui să fie foarte deschisă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând încontinuu, iar apoi esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Într-un alt vas se amestecă făina cu sarea și praful de copt. Se adaugă apoi peste compoziția preparată deja, alternând cu lichiorul de ou. Se formează un aluat omogen care se întinde în tavă și se lasă la copt aproximativ 30 de minute.

Pentru cremă, combină făina cu sarea și lichiorul de ou într-o cratiță și lasă-o la foc mic, până ajunge la punctul de fierbere.

Într-un vas bate untul cu zaharul, până ce compoziția devine pufoasă și adaugă amestecul din lichior de ou. Adaugă apoi și coaja de lămâie, esența de vanilie și esența de rom și formează o compoziție omogenă. Las-o la frigider timp de 2 ore.

Când blatul s-a răcit, taie-l în jumătate și umple-l cu cremă. Păstrează o jumătatea din cantitatea de cremă pentru ornat, iar după ce ornezi prăjitura las-o la frigider până în momentul servirii.

Poftă bună!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top