Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Corina

Prajituri

Prajitura Corina

Prajitura Corina. Ingrediente Prajitura Corina

Pentru Blat:
8 oua,
9 linguri de zahar,
5 linguri de faina,
1 praf de copt,
4 linguri de cacao,

CITESTE AICI: Prajitura din 3 ingrediente
125 ml apa minerala,
3 linguri de ulei
Pentru crema:
1 plic budinca de frisca sau vanilie,
1 pachet de unt (200 g),
8 linguri de zahar, 3
00 ml lapte

Mod de preparare Prajitura Corina

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, pe care il adaugam pe rand, lingura cu lingura. Adaugam si galbenusurile, unul cate unul si mixam bine.

Presaram cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si amestecam foarte usor, cu miscari de rasturnare, de sus in jos. Turnam apa si uleiul, iar la final adaugam cacaua.

Turnam compozitia rezultata in tava mare de la aragaz, pe care o acoperim in prealabil cu hartie de copt.

CITESTE AICI: Prajitura fara OUA, LAPTE sau UNT. Costa mai putin de 20 de lei!
O punem in cuptorul preincalzit la foc mic mic.

Crema: Praful de budinca se dizolva cu putin lapte din cei 300 ml. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna praful dizolvat si se amesteca continuu cu un tel pana devine o budinca consistenta. Lasam budinca sa se raceasca bine.

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine. Se adauga budinca racita, doar cate o lingura pe rand. Aveti grija sa amestecati intr-o singura directie, pentru a nu risca sa vi se taie crema.

Intindem crema peste blatul racit.

Presaram deasupra nuca de cocos sau nuci caramelizate, dupa preferinta.

Se taie foarte usor cu ajutorul unui cutit inmuiat mereu in apa calda. Se serveste rece de la frigider.

Vezi mai multe poze

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top