Connect with us

Revistateo.ro

Pericolul din lenjeria de pat. Cât de des ar trebui să schimbăm cearșaful

Stil de viata

Pericolul din lenjeria de pat. Cât de des ar trebui să schimbăm cearșaful

Lenjeria de pat, lenjeria intimă și pijamalele sunt elementele pe care le folosim în fiecare zi. Acestea ascund bacterii și ciuperci și pot deveni periculoase dacă nu sunt schimbate și spălate la timp. Prin urmare, cât de des trebuie schimbate?

Lenjeria de pat

Un sondaj recent arată că mai mult de o treime dintre noi ne spălăm lenjeria de pat o dată la două săptămâni. Paturile pot deveni rezervoare de bacterii.

CITEȘTE ȘI: Hainele din cauza cărora poate fi declanșat cancerul. Când devin blugii periculoși

Mediile calde și umede sunt, de asemenea, terenuri de reproducere ideale pentru acarienii de praf.

În fiecare dimineață trageți înapoi plapuma și deschideți fereastra pentru a elibera umiditatea. Lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână.

Cum se curata: se spala la 60 ° C pentru a ucide acarienii.

Dacă lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână, cu lenjeria de corp trebuie să fim mult mai atenți. Lenjeria intimă se schimbă în fiecare zi.

Articol pe aceeași temă: De ce trebuie să speli hainele cumpărate

Hainele pe care le cumperi, chiar dacă sunt noi, nu sunt chiar atât de curate pe cât ai crede. Tocmai de aceea este indicat ca ele să fie spălate înainte de a le îmbrăca.

Alfel, riști să dezvolți anumite alergii, iritații, sau boli. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos. Iată de ce trebuie să speli hainele cumpărate.

De ce trebuie să speli hainele cumpărate

Donald Belstio, profesor de dermatologie la Centrul Medical al Universității Columbia, explică motivul pentru care este bine ca hainele noi să fie spălate înainte de a fi purtate.

Trebuie să faci asta deoarece pentru acele haine s-au folosit coloranți și alte substanțe chimice care pot duce la apariția alergiilor și a iritațiilor. Când sunt spălate, acestea sunt îndepărtate.

Tot Donald Belstio atrage atenția asupra faptului că multe persoane au luat păduchi după ce au probat hainele din unele magazine.

Sunt mai multe boli infecțioase care pot fi transmise prin intermediul hainelor. Dacă persoanele bolnave le-au probat înainte, atunci există riscul ca următoarele persoane care îmbracă acele haine după aceea să ia anumite boli.

De aceea este important să se spele articolele vestimentare, chiar dacă sunt noi. Și nu în ultimul rând, lenjeria intimă și costumele de baie ar trebui spălate înainte de a fi purtate.

Înainte ca hainele să ajungă pe rafturile magazinelor, au fost atinse de mai multe persoane. Asta pentru că au trcut printr-un proces complex: fabricație, transport, vânzare. Deci, mai multe persoane le-au atins și astfel s-au acumulat mai multe bacterii pe suprafața lor.

Pentru a spăla articolele vestimentare noi, poți folosi numai apă fierbinte. Deisgur, trebuie să verifici eticheta înainte de toate, pentru a vedea care este temperatura la care pot fi spălate, astfel încât să nu se deterioreze.

Bonus: Evită aceste greșeli când calci rufele

1. Nu călca hainele care sunt prea uscate. Este recomandat ca hainele să fie puțin umede atunci înainte de a fi călcate. Asta pentru că materialele din care sunt confecționate se întind cu mai multă ușurință. Tocmai de aceea este recomandat să se folosească fierul de călcat cu aburi. Sau, dacă nu ai, poți folosi și un pulverizator cu apă. Rezultatele vor fi aceleași.

2. Curăță fierul de călcat. Este bine să știi că talpa fierului de călcat trebuie curățată frecvent. Asta pentru că pe suprafața lui se acumulează diferite reziduuri care, în timp, duc la distrugerea hainelor care sunt călcate.

3. Nu trebuie să lași apa în fierul de călcat. Este o greșeală pe care multe persoane o fac. Din acest motiv pot să apară diferite bacterii în apă. De asemenea, apa ținută mult timp în fierul de călcat va duce, în timp, la degradarea componentelor fierului de călcat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top