Connect with us

Revistateo.ro

Pe ce parte se poarta martisorul

Stil de viata

Pe ce parte se poarta martisorul

Pe ce parte se poarta martisorul, unul din vestitorii primaverii, cel mai inocent si simplu cadou de oferit fetelor?

Martisorul simbolizeaza dragostea si admiratia, si, in traditiile stravechi, era purtat inclusiv pentru atragerea norocului. Martisorul se ofera femeilor in dimineata zilei de 1 Martie pentru a le proteja gingasia si sensibilitatea.

Martisorul se ofera de barbati, dar si de femei, insa femeile fac acest cadou mamelor si bunicilor. In anumite regiuni din Moldova, chiar si barbatii primesc martisoare de la femei.

Un martisor adevarat nu trebuie impodobit, impopotonat, si, de asemenea, nu este necesar sa fie vreo bijuterie scumpa de care sa atarne voioasele fire albe si rosii. Martisorul se poate purta la gat sau la mana, insa cel mai indicat este sa fie pus in piept.

Top 6 superstiții de Mărțișor din toate zonele țării

Legenda Mărţişorului

Martisorul se poarta mereu pe partea stanga a pieptului

Martisorul trebuie purtat de catre femei in partea stanga, intotdeauna, deoarece stanga reprezinta dragostea, sensibilitatea, locul emotiilor. Tot in stanga se afla inima, iar martisorul este un dar facut din inima pentru fiintele dragi.

Rosu si alb, forta care alunga ghinioanele

Poti evita ghinioanele daca porti snur alb si rosu in luna martie, la incheietura mainii… drepte. Se spune ca rosul simbolizeaza pasiunea si efervescenta, norocul si lupta pentru dreptate, iar albul determina inocenta si sensibilitatea, deci impreuna sunt o forta energetica impresionanta pentru indepartarea energiilor negative.

Conform anumitor traditii bucovinene, martisorul se poarta in primele 12 zile ale lunii martie sau pana la inflorirea primului pom sau pana la sosirea berzelor pe stalpii din fata casei.

Dupa cele 12 zile (sau pana infloresc pomii), martisorul se agata intr-un pom tanar. Asta ajuta la recolta bogata si la sanatate si belsug.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top