Connect with us

Revistateo.ro

mana

Sanatate

Nu pune mâna pe aceste zone ale corpului. Iată ce poți păți!

Chiar dacă te speli pe mâini, degetele tale rămân în continuare contaminate cu diferite bacterii. Uite pe ce zone ale corpului nu este bine să pui mâna.

CITEȘTE ȘI: Descoperă ce boli ai, analizându-ţi faţa

Față. Desigur, ai nevoie de mâini pentru a te spăla pe față sau pentru a aplica o cremă. În alte situații, este indicat să nu atingi această zonă cu palmele. De fiecare dată când tenul tău intră în contact cu mâinile încărcate de bacterii, riscul de a te îmbolnăvi crește. Conform unor studii în domeniu, uleiurile prezente pe degete îți vor închide porii și asta va duce la apariția acneei.

Ochi. În caz că nu porți lentile, nu există motiv pentru a-ți atinge ochii cu degetele. Astfel de activități nu vor face altceva decât să faciliteze contactul bacteriilor cu organismul tău. Chiar dacă ai mâncărimi sau ochii uscați, încearcă să te speli pe față ori mergi la medic.

Gura. Cercetătorii au arătat că un om își bagă degetul în gură de aproape 24 de ori pe zi. Nici nu este de mirare că bacteriile ajung foarte ușor în gură, iar mai departe în tot corpul, expunându-l la diverse afecțiuni.

Nas. Un alt studiu a demonstrat faptul că oamenii care au obiceiul de a se scotoci în nas prezintă un risc dublu de a lua un streptococ, față de cei care nu practică acest „sport”.

Urechi. Un alt obicei nu tocmai sănătos este acela de a-ți băga degetul în ureche. Acest lucru duce la un risc mare de provocare a unor leziuni pe canalul auditiv. Te mănâncă urechea? Mergi mai degrabă la medic și investighează această problemă, decât să încerci să o rezolvi singur.

Sursa foto godspace-msa.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top