Connect with us

Revistateo.ro

Când te speli pe dinți, trebuie să eviți să faci o greșeală comună. Asta pentru că riști să te confrunți după aceea cu probleme serioase.

Ingrijirea dintilor

Nu mai face asta când te speli pe dinți! Riscurile sunt majore

Când vine vorba de spălatul pe dinți, specialiștii au ajuns la concluzia că multe persoane fac o greșeală care ar trebui evitată. Mai exact, se spală pe dinți imediat după ce au mâncat. Se pare că este un obicei care ne poate afecta dinții. Iată de ce este important momentul când te speli pe dinți.

Nu mai face asta când te speli pe dinți! Riscurile sunt majore

Specialiștii susțin că este important să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Mai exact, după micul dejun și înainte de a merge la somn. Însă, este foarte important momentul în care ne periem dinții. Asta pentru că deși este un obicei sănătos, poate deveni nociv dacă nu procedăm așa cum trebuie.

Potrivit cercetărilor, cei care se spală pe dinți la o jumătate de oră sau chiar mai puțin timp după ce au mâncat, riscă să se confrunte cu apariția cariilor. Același lucru se întâmplă și dacă ne spălăm pe dinți imediat ce servim o băutură.

Când ne spălăm pe dinți nu facem altceva decât să îndepărtăm resturile de mâncare, precum și tartrul. Cel din urmă nu este altceva decât o peliculă albă și subțire ce apare pe suprafața dinților. Conține bacterii.

CITEȘTE ȘI: Boli cauzate de lipsa de igiena a dintilor

CITEȘTE ȘI: GRESEALA pe care o fac 70% dintre oameni cu PERIUTA DE DINTI

Specialiștii au ajuns la concluzia că cei care se spală pe dinți la mai puțin de o jumătate de oră după ce au servit masa riscă să aibă probleme dentare. Asta dacă își periază dinții imediat ce au consumat zahăr sau sucuri acidulate.

Se pare că smalțul dinților nu este afectat sau este foarte puțin afectat dacă ateptăm cel puțin o jumătate de oră înainte de a ne spăla pe dinți dup masă. În acest mod, glandele salivare pot să descompună cu succes bacteriile și acizii din cavitatea bucală.

De asemenea, este recomandată clătirea gurii cu apă sau cu un amestec ce conține bicarbonat de sodiu și apă. Pentru un astfel de amestec ai nevoie de o parte de bicarbonat de sodiu și opt părți de apă.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top