Connect with us

Revistateo.ro

Nu le putem rezista! Topul alimentelor care ne provoaca dependenta

Sanatate

Nu le putem rezista! Topul alimentelor care ne provoaca dependenta

Sunt alimente pe lumea asta la care nu putem renunta usor din mai multe motive, insa principalul este placerea. Sunt bune la gust si ne satura. Iata un scurt top cu alimentele care provoaca dependenta:

1. Painea. Nu este un aliment foarte sanatos insa il consumam in fiecare zi. La felul doi sau daca ungem ceva pe o felie de paine, aceasta este nelipsita din casele noastre si dintr-o masa obisnuita.

2. Gogosii. Iar atractia gogosilor este zaharul. Zaharul dupa cum deja stim provoaca dependenta, deoarece la fiecare consum de zahar organismul elibereaza dopamina (aceea substanta care este eliberata si in cazul celor care consuma droguri).

3. Tortul. Blaturi pufoase, creme irezistibile, fructe pozitionate strategic sau frisca delicioasa fac toti banii din lume. O felie de tort din cand in cand nu strica, insa datorita zaharului si acest aliment dulce poate provoca dependenta.

4. Chipsurile. Acestea sunt o reala problema pentru sanatate. Combinatia de aditivi si sare cu nemiluita nu suna tocmai bine pentru organismele noastre sensibile.

5. Cartofii prajiti. Si aici ne referim in special la cartofii prajiti din lanturile de fast-food-uri sau din shaorme ori alte preparate rapide. Cartofii prajiti sunt deliciosi dar nu tocmai sanatosi. Uleiul in care sunt incinsi acestia pot duce chiar la riscuri cancerigene pentru sanatatea noastra.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top