Connect with us

Revistateo.ro

Sunt unele motive mai putin cunoscute pentru care apar eczemele. Afla care sunt ele si care sunt simptomele acestei afectiuni.

Sanatate

Motivele mai putin cunoscute pentru care apar eczemele

Din cauza eczemelor, pielea este iritata, rosie si inflamata. Copiii sunt cei in cazul carora apar mai des aceste probleme. In cazul adultilor, aceste probleme apar rar. Doar 2-4% dintre ei dezvolta aceasta problema. Afla care sunt motivele mai putin cunoscute pentru care apar eczemele.

De ce apar eczemele

1. Sistemul imunitar slabit. Daca sistemul imunitar nu poate tine la distanta bacteriile, atunci cresc sansele ca o persoana sa dezvolte o eczema.

2. Productia insuficienta de sebum. Eczemele pot sa apara si din acest motiv. Cand ai pielea uscata, atunci eczemele sunt unele dintre problemele care pot sa apara. Asta pentru ca sebumul are rolul de a proteja pielea.

3. Alergiile sunt un alt factor care contribuie la aparitia eczemelor. Alergiile declanseaza productia anticorpilor, iar rezultatul este acela ca sistemul imunitar va avea de suferit. Fie ca vorbim despre alergiile alimentare sau alergiile la anumite substante chimice, rezultatul este acelasi.

4. Mediul in care locuiesti. Se pare ca persoanele care stau in anumite zone reci, risca sa se confrunte cu aceasta problema.

5. Stilul de viata. Daca ai un stil de viata nesanatos, atunci eczemele ar putea fi un rezultat al acestui stil de viata.

6. Poluarea. Mediul toxic in care locuiesti isi pune amprenta asupra pielii tale. Si exista riscul de a dezvolta o eczema.

7. Antibioticele. Acestea pot fi responsabile pentru aparitia eczemelor. Antibioticele in exces slabesc sistemul imunitar, acesta fiind unul dintre motivele pentru care poti dezvolta aceasta problema.

Printre simptomele eczemelor se numara: iritatiile, basicile, mancarimile, exfolierea pielii, pielea isi schimba culoarea, pielea devine uscata.

Exista mai multe metode prin care eczema poate fi tratata. Pe langa tratamentele recomandate de medic, sau cele naturiste, ai putea incerca sa tii cont de anumite reguli. Spre exemplu, cand o persoana se confrunta cu aceasta problema, ar trebui sa consume alimente sanatoase. De asemenea, cosmeticele folosite trebuie sa fie naturale.

Articole pe aceeasi tema:

Remediul din bucătărie cu care tratezi eczemele

Aceasta femeie a crezut ca are o simpla eczema, dar de fapt avea o boala de piele foarte dureroasa

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top